Doa bismillah dua puloh

Ayat ‘Bismillah Dua Puluh’ ini amat besar kelebihannya, terutama untuk kebahagiaan di dunia dan akhirat. Maka hendaklah dibaca ‘Bismillah 20’ setiap hari dan malamnya.

A. Sesiapa membaca ‘Bismillah Dua Puluh’ selepas solat fardhu Subuh seperti mendapat pahala mengerjakan haji dan memerdekakan hamba sahya.

B. Bacalah satu kali setiap hari, jika tidak dapat, bacalah sebulan sekali atau sekurang-kurangnya bacalah setahun sekali. InsyaAllah akan :

1. Dibukakan pintu bahagia
2. Ditutupkan pintu derita
3. Terpelihara daripada mati terkejut
4. Terhindar daripada azab kubur
5. Selamat melalui titian sirat
6. Dilindungi daripada panas Padang Mahsyar.

والله أعلم بالصواب

Wallahu A’lam Bish Shawab

(Hanya Allah Maha Mengetahui apa yang benar)

وَالسَّلاَمُ عَلَيْكَمْ وَرَحْمَةُ اللهُ وَبَرَكَاتُه

Advertisements

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to Doa bismillah dua puloh

 1. hamba faqir. berkata:

  mana dpt fadhilat ni syeikh……senang mcm tu x payah susah2 kumpul duit pegi mekah….x pyh lagi nak risau nak dpt haji makbur….

  • pakcikli00 berkata:

   Asalamualaikum

   Hamba Fakir,

   Maksud ayat di atas, mendapat pahala mengerjakan haji bukan mengerjakan haji. Apakah tuan buta hati untuk memahami ayat yang sebegitu mudah ?.

   Sebab itu kita dianjurkan jadi hamba Allah swt dan bukan hamba fakir dan bermacam macam hamba lagi selain Allah swt. Kerana memperhambakan diri selain daripada Allah swt itu hukumnya syirik.

   Wasalam..

 2. mohammad berkata:

  mohon di amalkan..

 3. Dibawah langit berkata:

  Asalamualaikum pakcikli,Doa di atas merujuk kepada kalimah Basmallah…Doa nya agak padat dan fadhilat nya juga pelbagai.Ini menandakan Doa tersebut dtg daripada se2org yg mempunyai Sanad2 ataupun salasilah2 yg kuat.Soalan hamba di sini,darimana pakcikli mendapat Doa tersebut dan sumbernya….kerana di maya ini kebiasaan nya jika kita bentangkan satu doa kepada umum….lazimnya mereka akan bertanya,darimana dtgnya sumber Doa tersebut.Sekadar mohon pencerahan dan berkongsi maklumat.Wasallam…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s