Doa Ayat Untuk Diridui kekaseh

“Yuhibbu Nahum Kahub Billah Wallazi Na Amanu Asyaddu Hubba Lillah Zuyyi Linnasi Hubbusyh Shahwati Minannisai Wal Bani Nawal Qanar Tiril Muqantharah”

Ayat dari surah An Nisa

Baca ayat ni sekali pun dah cukup untuk seharian. Ayat ni untuk merapatkan hubungan silaturrahim antara seorang individu dengan individu lain. Insya Allah nanti ada la kawan-kawan yang akan rasa rindu dengan kita. Ini juga bagus untuk hubungan suami isteri.

Sang Arjuna says:
7 Mac 2011 at 5:43 pm (Sunting)

Assalamualaikum

Sebenarnya ayat di atas adalah gabungan dari sebahagian ayat Surah Al-Baqarah ayat 165 dan Surah Ali-Imran ayat 14…sekali lagi saya tekankan, ianya sebahagian dan ayat yg digabungkan..

Yuhibbunahum kahubillahi wallazina amanuu ashaddu hubbanlillah (Al-Baqarah:165)
[Mereka mencintainya (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah; sedang orang-orang yg beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah]

Zuyyinalinnasi hubbushahawati minannisa’i walbani na walqanaathiril muqanthorotiminazzahabi walfidhah (Ali-Imran:14)
[Dihiasikan (dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; harta-benda yang banyak bertimbun-timbin dari emas dan perak]

Ingat…bacaan yg jelas hanya dari tulisan jawi shj..mungkin tulisan rumi sy di atas ada kesalahan tajwid..sila rujuk Al-Quran anda.

Amalan: Sebelum baca, niatkan kepada sesiapa shj yg anda ingin dikasihi (suami,isteri,anak2,kawan2,boss atau sesiapa shj)…sebutan namanya…contoh: Ku niatkan membaca petikan surah Al-Baqarah ayat 165 dan surat Ali-Imran ayat 14 ini supaya suamiku “Si polan bin Si polan” cinta-kasih-sayang dan rindu pada ku kerana Allah Ta’ala. Baca 10 kali selepas solat suboh dan maghrib…

Satu lagi peringatan…amalan ini perlu diulang2, bukannya sekali buat terus jadi…perlu yakin, istiqamah dan insya-Allah anda akan ketemu dgn tujuan murni anda..sekadar berkongsi

Wallahu’alam

Terima kaseh Sang Arjuna.

About these ads

Perihal pakcikli00

Saya adalah dukun asmara
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

106 Responses to Doa Ayat Untuk Diridui kekaseh

  1. Abdul Karim says:

    salam dan tahniah kepada sdr2 yang telah membuka laman web ini kepelbagaian ilmu yang telah dapat di manfaatkan dari apa yang telah dipamerkan dan yang bole diguna pakai untuk sdra2 yang yang amat2 memerlukan semoga sdra akan mendapat ganjaran pahala yang berlipatkali ganda dari ALLAH,’Amin’

  2. nurul says:

    salam.. leh x letak doa nie lam ayat arab(tulisan jawi)…. terima kasih

  3. hafiz says:

    dah cari dlm surah an nisa….tak jumpa pun…..ayat no berapa..? sbb saya nak refer dlm tulisan quran…supaya sebutan betul…

    • me says:

      ni surah al imran ayat 14.
      ada panjang lg sbnrnya. cuba check.
      Selesai baca, kemudian hembus ke tapak tangan sambil membayangkan wajah org yang disayangi
      kemudian sapu ke muka

  4. pakcikli00 says:

    Asalamualaikum

    Cuba cari lagi hafiz, tolonglah pakcik, pakcik tengah terlalu sibuk ni, kita perlu berkerjasama saling membantu untuk mengumpulkan segala doa kedalam weblog ini sebagai bahan rujukan bersama. Terlalu banyak weblog yang perlu pakcik kendalikan dalam satu hari.

    Wasalam.

  5. joe says:

    salam….pakcik ada ckp yg pakcik sibuk tapi yg herannya ngpa tak ck[ saja terus dekat c hafiz tu…org nak refer kat dlm quran … kalau pakcik sebuk pun apa lah salahnya terus jwp aje ayat ke berapa masa pakcik masa atu … sorry ya pakcik no offence .. but we have the right to ask and to know lebih2 lagi ayat kali ni tak ada jawinya ,,takut lain yg d baca lain pula ertinya,,, bukaknya nya beserah kepala allah tapi atas bantuan yg lain pula ,,takut nanti tepesong pula akidah nanti pakcik ..btw pakcik ,,nak tnya sikit ..picture pzkcik kah tu .. cool laahh.. rock wooo pakcik ni..\m/… jgn marah pakcik ..(( senyum seindah suria yg membawa cahaya .. senyum lah dari hati membuat mu berseri)) and senyum itu obat penyakit hati and mendpt pahala ..ok pakcik .. assalamualaikum

  6. joe says:

    btw pakcik apa erti ayat tersebut sebab ada dlm ayat tu menyebut perkataan (syahwat)(“Shahwati Minannisai Wal Bani Nawal Qanar Tiril Muqantharah”)bukanyya ayat ni membuatkan c dia tu naik syahwat kah pakcik??.. sebab dlm bahasa arab ‘syahwa’t tu be erti nafsu syahwat and ‘wati’ pula be erti bersetubuh.. jgn marah pakcik .. saya takut kalau saya baca nanti sebelum mendpt kepastian dari pakcik sendiri nanti org yg saya niak kan membaca doa ini tak tahan kat sana …forgive my language if i sound rude or offended u .. ok pakcik terima kerana meluang kan masa utk membaca eventho as u told us here that u are very buzy over there .. we understand that :).. tq again for spending ur time reading my comment .. assalamualaikum,, :)

  7. saliza says:

    boleh tak tulis doa ni dalam bahasa al-quran senang sikit untuk dibaca dengan betul

  8. john says:

    salam.saya 2 kali check surah an nisa.xjumpa pun ayat ni.xtahulah kalau saya terlepas pandang ayat tu yg ujung2 tu bunyi lain mcm.minta maaf.kalau bole sertkan dgn no ayat.

  9. sufian says:

    salam,

    terima kasih pakcik kerana sudi berkongsi ilmu. tetapi saya amat berharap agar setiap ayat disertakan dgn huruf jawi atau arab.jika ayat Al quran pula disertakan surah dan ayatnya.

    Dan amat berbesar hati di sertakan dengan maksud bacaan ayat tersebut. bukan apa, jika diamalkan tapi tak tahu apa yg kita sendiri baca, takut lain pula jadinya.

    Harap dapat perhatian sewajarnya. apa pun tahniah kepada pakcik. semoga dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki.

    • iwati says:

      Bukalah AlQuran yang ada terjemahan dan tenguklah ayat 165 surah Al Baqarah dan ayat 14 Suran An Nisa. Tulisan jawi pun ada, makna pun ada.

  10. abang says:

    izinkan saya amalkan doa ini.. tima kasih

  11. amey says:

    kna pastikan btol2 sblm bramal..nt terpesong.. ayat ni dalam surah al-baqarah ayat 165 dan surah al-imran ayat 14.

  12. Iffah Afiah... says:

    Dah periksa, doa di atas 2 pecahan surah ayat Al-Baqarah ayat 165 dan Surah Imran ayat 14 bukan surah An-Nisa… Selamat berkongsi ilmu kwn2 ;)

  13. SITISITI DAHARAH ISMAIL says:

    Terimakasih atas semua doa yang diberikan dan mohon izin untuk diamalkan….

  14. nas says:

    assalamu alaikum ijin pakcik tuk ambil doanya moga bermanfaat…..
    baiknya di sertakan dgn bahasa arabnya.

  15. Sang Arjuna says:

    Assalamualaikum

    Sebenarnya ayat di atas adalah gabungan dari sebahagian ayat Surah Al-Baqarah ayat 165 dan Surah Ali-Imran ayat 14…sekali lagi saya tekankan, ianya sebahagian dan ayat yg digabungkan..

    Yuhibbunahum kahubillahi wallazina amanuu ashaddu hubbanlillah (Al-Baqarah:165)
    [Mereka mencintainya (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah; sedang orang-orang yg beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah]

    Zuyyinalinnasi hubbushahawati minannisa’i walbani na walqanaathiril muqanthorotiminazzahabi walfidhah (Ali-Imran:14)
    [Dihiasikan (dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; harta-benda yang banyak bertimbun-timbin dari emas dan perak]

    Ingat…bacaan yg jelas hanya dari tulisan jawi shj..mungkin tulisan rumi sy di atas ada kesalahan tajwid..sila rujuk Al-Quran anda.

    Amalan: Sebelum baca, niatkan kepada sesiapa shj yg anda ingin dikasihi (suami,isteri,anak2,kawan2,boss atau sesiapa shj)…sebutan namanya…contoh: Ku niatkan membaca petikan surah Al-Baqarah ayat 165 dan surat Ali-Imran ayat 14 ini supaya suamiku “Si polan bin Si polan” cinta-kasih-sayang dan rindu pada ku kerana Allah Ta’ala. Baca 10 kali selepas solat suboh dan maghrib…

    Satu lagi peringatan…amalan ini perlu diulang2, bukannya sekali buat terus jadi…perlu yakin, istiqamah dan insya-Allah anda akan ketemu dgn tujuan murni anda..sekadar berkongsi

    Wallahu’alam

  16. menitijannah says:

    Alhamdulillah…terima kasih ‘Sang Arjuna’ dan ‘Pakcikli’. Saya tidak berani untuk mengamalkan walaupun sangat-sangat memerlukan ayat-ayat seperti ini untuk diamalkan apabila tidak tahu asal usulnya. Syukur ada saudara yang sudi berkonsi ilmu dimana ayat terjemahan dari bahasa arab juga penting kerana awal ayat dari Surah Al-Baqarah 165 menceritakan tentang penyembahan lain selain Allah.

    Semoga Allah merahmati kita semua. Amin.

  17. SITI AHMAD says:

    slm sahabat2 semua….apa yg telah di beri ilmu pada kita bersyukur lah..jgn lah bertanya berlebih2 sangt kerna apa yg ada di dlm laman ini ada lah untuk berkongsi ilmu bkn berlajar ilmu yg harus ada guru di dpn mata,di zaman skrg ni ramai yg tdk tahu akan huruf jawi…ALLAH maha mengetahui seblum apa yg akn terjadi, maka itu dgn sendiri nya di cipta kn ALLAH doa2 dgn berbahasa rumi untuk hambanya yg buta huruf jawi,,…apa pun kalau kita silap ALLAH itu maha pengampun dn cari lah insan yg lebih mahir untuk dpt di btul kn jika rasa ragu2…dn jika kita tahu dgn huruf jawi dgn isi kandonganya tapi kita tdk nyakin dgn membacanya ikut rasa hendak dgn tk dak pun tk guna…harap maaf kn lah jika ada kata2 saya ni membuat sahabat2 semua tersinggong..

    WSLM@SITI AHMAD

  18. Pok Pa says:

    Salam, kalau tak silap saya ayat ni dalam surah al-Imran pun ada, ayat ke 14. Cuma yang part Yuhibbu Nahum Kahub Billah Wallazi Na Amanu Asyaddu Hubba Lillah tu tak pasti dari mana. Susah skrg, prnah terbaca majlis fatwa haramkan Quran dlm romanas, nk kalau memang dah tertulis dalam jawi ble try cari2…

    • Nurul says:

      Rujuk kepada surah Al-Baqarah ayat 165, sebahagian dari ayat ini terdapat ayat diatas. Tq.

      • Scandic Star says:

        Janganlah nak was-was kan orang. Ayat tu ada dalam surah albaqarah ayat 165. Ok carik Kat surah Al imran memang xjumpa

  19. izy says:

    salam..ustaz..mohon share utk sy amalkan ya..sy baru lepas putus ngn kekasih..sy skrang sedaya upaya berdoa bg die ingat n trima sy smula..berkat doa ayat suci al quran ni smga die kembali pada sy satu hari nnti..amin….

  20. Asadul Abyaad says:

    salam.. saya mohon izin untuk mengamalkan nya dan mohon di izinkan kepada saya…. dengan izin Allah moga pengamalan segala ilmu dalm blog ini mendapat keredhoaan dan di berkati fi dunnia wal akhiroh insyaAllah..

  21. Aqi Matkey says:

    assalamualaikum izinkan saya amalkan nye..terima kasih

  22. naharuldin shah nawawi says:

    assalamualaikum…mohon izinkan saya amalkan doa ini.insyAllah berhasil.tq

  23. Khalifah hanis says:

    A’slm..minta dijazahkan semua ilmu didalam blog ni kpd saya..terima kasih..

  24. Jeff says:

    Boleh ke gabungkan ayat.

  25. salam..leh tau x ape maksud ayat ni..t.kasih

  26. ida says:

    ayat di atas dari surah al-baqarah(16) dan surah ali imran(14).di baca 11 kali lepas solat subuh n solat magrib ban niat pada org yg d maksukkan.atau d baca bila2 masa saja.(baik utk suami isteri,anak2 majikan atau sesiapa saja)…

  27. -TakluqJagat- says:

    senang jer klau was2 lupakan saja..x payah nak bnyak cite sngat,cam lebih sudu dr kuah plak..klau btul2 nak bertalaqi pi cari guru belajar betul2 baru dpt tunjuk ajar dgn jelas,nk tanya apa pun blh..klau stakat dunia maya ni cuma skadar berkogsi n berta’ruf mana yg boleh..percaya atau x n yakin atau x itu terpulang..

  28. yang mamerlukan. says:

    saya nak minta izin mengamalkannya…. mudah mudahan hubungan saya dan suami akan kembali mesra dgn penuh kasih sayang sepertimana kami baru berkenalan dari berkasih ke awal perkahwinan kami, Amin……

  29. majid says:

    Qobiltu…doa agar dirindui, moga brkah ke aq dn smuanya aamin…

  30. mohon izin mengamalkan semoga bermanfaat.. Trimakasih.

  31. zulfadhli says:

    as salam,kpd sesiapa yg nk pakai doa ini,sila rujuk al-quran supaya bacaan kita btol…tp jgn kita baca kerana nafsu,kerana allah. . .selamat beramal…..tq,klau nk taw lebih lanjut bole brhubg dgn sy d fb-zulfadhli delie/email_zulfadhliazmi@yahoo.com

  32. aku juga perempuan says:

    salam….sy dh amalkan hmpir 2 mggu…Alhamdulillah…org yg sy rindu selama ni dh mula sms sy mlm tdi…

  33. Virly says:

    Mohon izin untuk mengamalkannya,,,

  34. cempaka says:

    Allhamdulillah.. Sejak saya amalkn ayat ini kekasih saya da mula ajak saya nikah.. Wlupn dulu kami pernah hmpir putus hubungan.. Tq sbb share ayat ni pd saya.

    • mrs.chippen says:

      mcm mana awak amalkan ayat ni?mmg ambik dri ayat yuhibbunahum n zuyyinalinnasi ke?mcm mane nak gabungkan ayat ni?hrp awak sudi kongsi cara2 nya..

    • matahari says:

      cempaka , tlg ajar mcm mna awk amalkan . Sy btul2 prlukan tnjuk ajar awk . Tq

    • saya says:

      cik cempaka berapa lama awak amalkan dan caranya seperti di atas ke?

    • zarra says:

      Salam cempaka.ketika anda berniat, sebut nama kekasih berbin kan ayah atau berbinti kan ibu? Cth,ali bin ahmad(ayah) / ali binti aminah(ibu). Tq

  35. kukumaru says:

    Ayat tu ada dalam Quran, part tengah. Saya cuba nak bold + underline part tu, tapi tak tau macam mana nak bold dalam comment box ni.

    وَمِنَ ٱلنَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ ٱللَّهِ أَندَادً۬ا يُحِبُّونَہُمۡ كَحُبِّ ٱللَّهِ‌ۖ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ أَشَدُّ حُبًّ۬ا لِّلَّهِ‌ۗ وَلَوۡ يَرَى ٱلَّذِينَ ظَلَمُوٓاْ إِذۡ يَرَوۡنَ ٱلۡعَذَابَ أَنَّ ٱلۡقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعً۬ا وَأَنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعَذَابِ  (Al-Baqarah:165) [dekat tengah ayat. cuba baca betul-betul. :)

    …….زُيِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ ٱلشَّهَوَٲتِ مِنَ ٱلنِّسَآءِ وَٱلۡبَنِينَ وَٱلۡقَنَـٰطِيرِ ٱلۡمُقَنطَرَةِ مِنَ ٱلذَّهَبِ وَٱلۡفِضَّةِ
    (Ali Imran:14)

  36. chocolate says:

    mohon izin amalkan ayat ini

  37. turmeric says:

    Your next step is to include more of it in your cooking or get it from supplements.

    The effectiveness of these various chemopreventive agents,
    together with nutritional interventions in high-risk individuals should then be assessed.
    John’s Medical College, black pepper increases the bioavailability of turmeric by 2000%.

  38. banana diet says:

    Some people prefer taking weight loss tea, appetite suppressant, or fat binder products.

    There is no guideline provided as to what you can and cannot eat for lunch,
    dinner, and snacks. Regardless of the sometimes popular name of “banana miracle diet,” the banana diet is not a miracle or some
    magical silver bullet.

  39. zura says:

    Saya rindukn kwn sy da bertahun tak jumpe. Smpai skg sy msih berhrp jmpe die lg.

  40. pakcikli00 says:

    Asalamualaikum

    Zura,
    Serulah namanya dengan menyebut nama tuhan yang maha pengaseh dan penyayang yang menguasai sekalian alam, Insyaallah.

    Wasalam.

    • mrs.chippen says:

      mcm mane pak cik..?bley tlng ajarkan dri awal hingga akhir..cth ayat utk seru namanya..?hrp pak cik dpt memberi tunjuk ajar…terima kasih…

      • mira says:

        yer pakcik…saya juga ingin tahu mcm mana caranya…kerana saya juga mempunyai masalah yg sama seperti zura…boleh pakcik ajarkan caranya dgn jelas?t.kasih pakcik…

  41. baharom shamsul says:

    Minta izin dr pakcik mgamalkan sgala ilmu dlm blog ini

  42. Aziz Bin Jaafar says:

    mohon izin mengambil dan mngamalkan ilmu dlm blog nie,semuga diberkati allah…amin

  43. 86487 says:

    Finally, after surfing http://doaayatdanzikir.wordpress.

    com/2010/12/27/doa-ayat-untuk-diridui-kekaseh/ for some time, I found a site
    from which I was able to actually discover useful insights regarding the studies and the knowledge that I want.

    There need to be more things like this on Pixie

  44. Zara Zinda says:

    pohon berkongsi serta mengamalkan ilmu Allah ini…terima kasih…

  45. It’s not my first time to go to see this web page, i am visiting this web site dailly and get pleasant information from here all the time.

  46. Tangkal Borneo says:

    Salam.
    Ayat ini memang menjadi amalan sejak turun temurun. Petuanya,pastikan kita tahu makna sesuatu ayat sebelum amal. Sedangkan setiap huruf Al Quran jika kita tahu rahsianya Insya Allah ada maknanya dan manfaatnya. Setiap sesuatu yang tercipta pasti ada manfaatnya, itu janji dan penekanan Allah s.w.t. kepada mereka yang berfikir. Ayat ini saya tahu daripada salah seorang guru saya dahulu…memang bagus untuk diamalkan tapi harus ingat bahawa ujiannya boleh tahan maka itu harap2 jangan salah guna.Paling penting kita perlu iktikadkan dalam hati kita bahawa segala sesuatu minta kepada Allah s.w.t., Insya Allah ‘Bismillah’ saja pun agak ampuh. Bismillah saja kalau diamalkan dengan ikhlas dan ainul yakin banyak manfaatnya berkaitan dengan hidup di dunia dan akhirat kerana dalam Bismillah tercantum 10 Asmaul Husna. Sekian,Wassalam.

  47. Cut Fitri says:

    mohon izin mengamalkan ya

  48. jam says:

    mohon di izinkan mengamalkan semua yang tuan postkan…terima kasih..

  49. Abdul Rahim bin yahya says:

    iizin saya amalkan, wassalam

  50. crony says:

    Izinkan saya mengamalkannya tuan

  51. cahaya says:

    izin untuk saya amalkan..

  52. Nurhisyam says:

    izinkan saya utk mengamalkannya..

  53. zurey says:

    saya baru putus cinta dgn kekasih kerana dia sudah ada lelaki lain…saya sgt sedih dan tidak jemu2 memujuk sidia kembali pd saya semula di iringi solat hajat setiap hari mohon Allah kembalikan cintanya pada saya…kalau saya amalkan doa ini dgn istiqomah, bolehkah sidia kembali pd saya?

    • zurey says:

      ALHAMDULILLAH….setelah 2minggu saya amalkan (lebih kurang awal ramadan), si dia terbuka hati utk bermesej2 dgn saya menggunakan number barunya yg sebelum ini dia gunakan utk elakkan saya dr menghubunginya…seminggu sblm raya dia telah sudi utk meluangkan masa keluar dgn saya utk temankan si dia shopping raya…slps raya, kami telah berbaik2 semula dan kembali seperti masa mula2 kami bercinta dahulu…cuma si dia masih belom mahu mengungkapkan kata2 cinta, syg dan rindu shj…tetapi hubungan saya dengannya berjalan seperti pasangan bercinta yg lain…Terima kasih pd Allah dan terima kasih juga pd Pakcikli atas perkongsian ilmu ini…syukran jazilan

      • Frustated says:

        A’kum zurey…sy rsa sronok bla baca yg zurey dh berbaik blk dgn si dia,mungkin berkat amalan doa tu kan…sy jg mmpunyai mslh dgn kwn lelaki sy,ada yg tdk puas hati dgn hbgn km & telah mngenakan sihir utk pisahkn km dn dlm ms yg sma ada jgak org ke 3 yg mengganggu,pd hal km bakal mndirikan rumah tangga tidak lama lg..rs sedey yg amat..hanya Allah yg tahu…sy nk tnya zurey,kalo sudi berkongsi dgn sy,apa lg yg zurey usahakan agar dia kembali utk bersama zurey semula?boleh tg kongsi bersama?dan apakah tips yg zurey amalkan semasa mengamalkan doa di atas?saya sedey sgt…tq kalo sudi berkongsi

      • zurey says:

        Salam Frustrated…
        Sebaik2nye awk semak dulu ayat diatas dlm Quran..supaya sebutan tajwid kite betul…
        Kena brsungguh2 dlm berdoa…amalkan doa ini 10x slps tiap kali solat 5 waktu…Dan sy amalkan juga bgn mlm setiap hari buat solat taubat then solat tahajud then solat hajat then solat tasbih(trpulang sanggup buat atau tak)…
        Kalau mengesyaki kekasih trkena ilmu sihir pengasih, tiap kali lepas solat baca alfatihah then ayat kursi then surah baqarah ayat 1-5, 256 & 257, 284 – 286…sblm baca, niatkan sprti ini…aku tujukan bacaan ini kpd sipolan bin/binti sipolan utk menghilangkn segala pengaruh sihir yg dikenakan padanya…atau apa2 shj niat yg sesuai…

      • sayang selalu says:

        zurey, tahniah kerana si dia yang awak sayangi telah kembali kepada awak. Saya doakan semoga jodoh kalian berkekalan. Boleh awak kongsi cara awak beramal dengan ayat ini? Saya amat memerlukan tips yang tepat supaya insya Allah, usaha saya juga berhasil seperti awak.

  54. anis says:

    mohon izin untuk mengamalkannya….

  55. Helpful information. Fortunate me I discovered your web site by accident,
    and I’m stunned why this accident didn’t happened earlier!
    I bookmarked it.

    • zurey says:

      ALHAMDULILLAH….setelah 2minggu saya amalkan (lebih kurang awal ramadan), si dia terbuka hati utk bermesej2 dgn saya menggunakan number barunya yg sebelum ini dia gunakan utk elakkan saya dr menghubunginya…seminggu sblm raya dia telah sudi utk meluangkan masa keluar dgn saya utk temankan si dia shopping raya…slps raya, kami telah berbaik2 semula dan kembali seperti masa mula2 kami bercinta dahulu…cuma si dia masih belom mahu mengungkapkan kata2 cinta, syg dan rindu shj…tetapi hubungan saya dengannya berjalan seperti pasangan bercinta yg lain…Terima kasih pd Allah dan terima kasih juga pd Pakcikli atas perkongsian ilmu ini…syukran jazilan

      • Frustated says:

        A’kum en zurey…tima kasih sbb sudi berkongsi ilmu dgn saya..insyallah sy akan amalkan…rsa terharu sgt2 kerana sudi membantu…smoga en zurey akan disentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t utk dunia & akhirat…Amin Ya Rabbal Al Amin

  56. tasha says:

    Mohon izin amalkan ayat ni…tenkiuu

  57. zurey says:

    ALHAMDULILLAH….setelah 2minggu saya amalkan (lebih kurang awal ramadan), si dia terbuka hati utk bermesej2 dgn saya menggunakan number barunya yg sebelum ini dia gunakan utk elakkan saya dr menghubunginya…seminggu sblm raya dia telah sudi utk meluangkan masa keluar dgn saya utk temankan si dia shopping raya…slps raya, kami telah berbaik2 semula dan kembali seperti masa mula2 kami bercinta dahulu…cuma si dia masih belom mahu mengungkapkan kata2 cinta, syg dan rindu shj…tetapi hubungan saya dengannya berjalan seperti pasangan bercinta yg lain…Terima kasih pd Allah dan terima kasih juga pd Pakcikli atas perkongsian ilmu ini…syukran jazilan

  58. harry says:

    salam..minta keizinan untuk mengamal ilmu ini…terimah kasih

  59. abey din says:

    Assalam…mohon di ijazahkan ilmu ini…moga2 kite semua dirahmati ALLAH s.w.t

  60. abey din says:

    Assalam pak cik dan semua kawan2 di sini…pak mohon izin untuk amalkan ilmu ini….moga2 kite semua dirahmati ALLAH s.w.t

  61. azhar rifin says:

    Terima kssih

  62. azhar rifin says:

    Mphon izin amalkan ayat ini,

  63. azhar rifin says:

    Mohom izin amalkan ayat ini

  64. azhar rifin says:

    Bagus tuk suami isteri

  65. azhar rifin says:

    Trima kasih atas ilmu ini

  66. Syaiful says:

    Pakcik saya minta izin untuk menggunakan ayat yang pakcik berikan demi masa depan rumahtangga saya. Ini ayat Al-Quran tapi saya tidak tahu. Oleh itu saya minta izin berguru dengan pakcik.

  67. Dioman says:

    Mohon kebenaran mengamalkanya

  68. yaya says:

    Izin membaca nya ya..

  69. zai zainol says:

    Saya ingin bertanya kerana ada sedikit kekeliruan,dimana menyebut nama insan yg diseru berbin/binti nama ayah atau berbinti kan nama ibu?cth ali bin abu(nama ayah) / ali binti aminah(nama ibu).terima kasih kpd yg sudi menjawab.

  70. Aidah says:

    Ayat atau niat kita kepada seseorang kh di baca 10 x.

  71. Ezri says:

    Assalamualaikum..mohon diijazahkan ayat ini dan kebenaran mengamalkannya… terima kasih…

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s