Doa Ayat Untuk Diridui kekaseh

“Yuhibbu Nahum Kahub Billah Wallazi Na Amanu Asyaddu Hubba Lillah Zuyyi Linnasi Hubbusyh Shahwati Minannisai Wal Bani Nawal Qanar Tiril Muqantharah”

Ayat dari surah An Nisa

Baca ayat ni sekali pun dah cukup untuk seharian. Ayat ni untuk merapatkan hubungan silaturrahim antara seorang individu dengan individu lain. Insya Allah nanti ada la kawan-kawan yang akan rasa rindu dengan kita. Ini juga bagus untuk hubungan suami isteri.

Sang Arjuna says:
7 Mac 2011 at 5:43 pm (Sunting)

Assalamualaikum

Sebenarnya ayat di atas adalah gabungan dari sebahagian ayat Surah Al-Baqarah ayat 165 dan Surah Ali-Imran ayat 14…sekali lagi saya tekankan, ianya sebahagian dan ayat yg digabungkan..

Yuhibbunahum kahubillahi wallazina amanuu ashaddu hubbanlillah (Al-Baqarah:165)
[Mereka mencintainya (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah; sedang orang-orang yg beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah]

Zuyyinalinnasi hubbushahawati minannisa’i walbani na walqanaathiril muqanthorotiminazzahabi walfidhah (Ali-Imran:14)
[Dihiasikan (dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; harta-benda yang banyak bertimbun-timbin dari emas dan perak]

Ingat…bacaan yg jelas hanya dari tulisan jawi shj..mungkin tulisan rumi sy di atas ada kesalahan tajwid..sila rujuk Al-Quran anda.

Amalan: Sebelum baca, niatkan kepada sesiapa shj yg anda ingin dikasihi (suami,isteri,anak2,kawan2,boss atau sesiapa shj)…sebutan namanya…contoh: Ku niatkan membaca petikan surah Al-Baqarah ayat 165 dan surat Ali-Imran ayat 14 ini supaya suamiku “Si polan bin Si polan” cinta-kasih-sayang dan rindu pada ku kerana Allah Ta’ala. Baca 10 kali selepas solat suboh dan maghrib…

Satu lagi peringatan…amalan ini perlu diulang2, bukannya sekali buat terus jadi…perlu yakin, istiqamah dan insya-Allah anda akan ketemu dgn tujuan murni anda..sekadar berkongsi

Wallahu’alam

Terima kaseh Sang Arjuna.

About these ads

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

205 Responses to Doa Ayat Untuk Diridui kekaseh

  1. Abdul Karim says:

    salam dan tahniah kepada sdr2 yang telah membuka laman web ini kepelbagaian ilmu yang telah dapat di manfaatkan dari apa yang telah dipamerkan dan yang bole diguna pakai untuk sdra2 yang yang amat2 memerlukan semoga sdra akan mendapat ganjaran pahala yang berlipatkali ganda dari ALLAH,’Amin’

  2. nurul says:

    salam.. leh x letak doa nie lam ayat arab(tulisan jawi)…. terima kasih

  3. hafiz says:

    dah cari dlm surah an nisa….tak jumpa pun…..ayat no berapa..? sbb saya nak refer dlm tulisan quran…supaya sebutan betul…

    • me says:

      ni surah al imran ayat 14.
      ada panjang lg sbnrnya. cuba check.
      Selesai baca, kemudian hembus ke tapak tangan sambil membayangkan wajah org yang disayangi
      kemudian sapu ke muka

  4. pakcikli00 says:

    Asalamualaikum

    Cuba cari lagi hafiz, tolonglah pakcik, pakcik tengah terlalu sibuk ni, kita perlu berkerjasama saling membantu untuk mengumpulkan segala doa kedalam weblog ini sebagai bahan rujukan bersama. Terlalu banyak weblog yang perlu pakcik kendalikan dalam satu hari.

    Wasalam.

  5. joe says:

    salam….pakcik ada ckp yg pakcik sibuk tapi yg herannya ngpa tak ck[ saja terus dekat c hafiz tu…org nak refer kat dlm quran … kalau pakcik sebuk pun apa lah salahnya terus jwp aje ayat ke berapa masa pakcik masa atu … sorry ya pakcik no offence .. but we have the right to ask and to know lebih2 lagi ayat kali ni tak ada jawinya ,,takut lain yg d baca lain pula ertinya,,, bukaknya nya beserah kepala allah tapi atas bantuan yg lain pula ,,takut nanti tepesong pula akidah nanti pakcik ..btw pakcik ,,nak tnya sikit ..picture pzkcik kah tu .. cool laahh.. rock wooo pakcik ni..\m/… jgn marah pakcik ..(( senyum seindah suria yg membawa cahaya .. senyum lah dari hati membuat mu berseri)) and senyum itu obat penyakit hati and mendpt pahala ..ok pakcik .. assalamualaikum

  6. joe says:

    btw pakcik apa erti ayat tersebut sebab ada dlm ayat tu menyebut perkataan (syahwat)(“Shahwati Minannisai Wal Bani Nawal Qanar Tiril Muqantharah”)bukanyya ayat ni membuatkan c dia tu naik syahwat kah pakcik??.. sebab dlm bahasa arab ‘syahwa’t tu be erti nafsu syahwat and ‘wati’ pula be erti bersetubuh.. jgn marah pakcik .. saya takut kalau saya baca nanti sebelum mendpt kepastian dari pakcik sendiri nanti org yg saya niak kan membaca doa ini tak tahan kat sana …forgive my language if i sound rude or offended u .. ok pakcik terima kerana meluang kan masa utk membaca eventho as u told us here that u are very buzy over there .. we understand that :).. tq again for spending ur time reading my comment .. assalamualaikum,, :)

  7. saliza says:

    boleh tak tulis doa ni dalam bahasa al-quran senang sikit untuk dibaca dengan betul

  8. john says:

    salam.saya 2 kali check surah an nisa.xjumpa pun ayat ni.xtahulah kalau saya terlepas pandang ayat tu yg ujung2 tu bunyi lain mcm.minta maaf.kalau bole sertkan dgn no ayat.

  9. sufian says:

    salam,

    terima kasih pakcik kerana sudi berkongsi ilmu. tetapi saya amat berharap agar setiap ayat disertakan dgn huruf jawi atau arab.jika ayat Al quran pula disertakan surah dan ayatnya.

    Dan amat berbesar hati di sertakan dengan maksud bacaan ayat tersebut. bukan apa, jika diamalkan tapi tak tahu apa yg kita sendiri baca, takut lain pula jadinya.

    Harap dapat perhatian sewajarnya. apa pun tahniah kepada pakcik. semoga dirahmati Allah dan dimurahkan rezeki.

    • iwati says:

      Bukalah AlQuran yang ada terjemahan dan tenguklah ayat 165 surah Al Baqarah dan ayat 14 Suran An Nisa. Tulisan jawi pun ada, makna pun ada.

  10. abang says:

    izinkan saya amalkan doa ini.. tima kasih

  11. amey says:

    kna pastikan btol2 sblm bramal..nt terpesong.. ayat ni dalam surah al-baqarah ayat 165 dan surah al-imran ayat 14.

  12. Iffah Afiah... says:

    Dah periksa, doa di atas 2 pecahan surah ayat Al-Baqarah ayat 165 dan Surah Imran ayat 14 bukan surah An-Nisa… Selamat berkongsi ilmu kwn2 ;)

  13. SITISITI DAHARAH ISMAIL says:

    Terimakasih atas semua doa yang diberikan dan mohon izin untuk diamalkan….

  14. nas says:

    assalamu alaikum ijin pakcik tuk ambil doanya moga bermanfaat…..
    baiknya di sertakan dgn bahasa arabnya.

  15. Sang Arjuna says:

    Assalamualaikum

    Sebenarnya ayat di atas adalah gabungan dari sebahagian ayat Surah Al-Baqarah ayat 165 dan Surah Ali-Imran ayat 14…sekali lagi saya tekankan, ianya sebahagian dan ayat yg digabungkan..

    Yuhibbunahum kahubillahi wallazina amanuu ashaddu hubbanlillah (Al-Baqarah:165)
    [Mereka mencintainya (memuja dan mentaatinya) sebagaimana mereka mencintai Allah; sedang orang-orang yg beriman itu lebih cinta (taat) kepada Allah]

    Zuyyinalinnasi hubbushahawati minannisa’i walbani na walqanaathiril muqanthorotiminazzahabi walfidhah (Ali-Imran:14)
    [Dihiasikan (dan dijadikan indah) kepada manusia: kesukaan kepada benda-benda yang diingini nafsu, iaitu perempuan-perempuan dan anak-pinak; harta-benda yang banyak bertimbun-timbin dari emas dan perak]

    Ingat…bacaan yg jelas hanya dari tulisan jawi shj..mungkin tulisan rumi sy di atas ada kesalahan tajwid..sila rujuk Al-Quran anda.

    Amalan: Sebelum baca, niatkan kepada sesiapa shj yg anda ingin dikasihi (suami,isteri,anak2,kawan2,boss atau sesiapa shj)…sebutan namanya…contoh: Ku niatkan membaca petikan surah Al-Baqarah ayat 165 dan surat Ali-Imran ayat 14 ini supaya suamiku “Si polan bin Si polan” cinta-kasih-sayang dan rindu pada ku kerana Allah Ta’ala. Baca 10 kali selepas solat suboh dan maghrib…

    Satu lagi peringatan…amalan ini perlu diulang2, bukannya sekali buat terus jadi…perlu yakin, istiqamah dan insya-Allah anda akan ketemu dgn tujuan murni anda..sekadar berkongsi

    Wallahu’alam

  16. menitijannah says:

    Alhamdulillah…terima kasih ‘Sang Arjuna’ dan ‘Pakcikli’. Saya tidak berani untuk mengamalkan walaupun sangat-sangat memerlukan ayat-ayat seperti ini untuk diamalkan apabila tidak tahu asal usulnya. Syukur ada saudara yang sudi berkonsi ilmu dimana ayat terjemahan dari bahasa arab juga penting kerana awal ayat dari Surah Al-Baqarah 165 menceritakan tentang penyembahan lain selain Allah.

    Semoga Allah merahmati kita semua. Amin.

  17. SITI AHMAD says:

    slm sahabat2 semua….apa yg telah di beri ilmu pada kita bersyukur lah..jgn lah bertanya berlebih2 sangt kerna apa yg ada di dlm laman ini ada lah untuk berkongsi ilmu bkn berlajar ilmu yg harus ada guru di dpn mata,di zaman skrg ni ramai yg tdk tahu akan huruf jawi…ALLAH maha mengetahui seblum apa yg akn terjadi, maka itu dgn sendiri nya di cipta kn ALLAH doa2 dgn berbahasa rumi untuk hambanya yg buta huruf jawi,,…apa pun kalau kita silap ALLAH itu maha pengampun dn cari lah insan yg lebih mahir untuk dpt di btul kn jika rasa ragu2…dn jika kita tahu dgn huruf jawi dgn isi kandonganya tapi kita tdk nyakin dgn membacanya ikut rasa hendak dgn tk dak pun tk guna…harap maaf kn lah jika ada kata2 saya ni membuat sahabat2 semua tersinggong..

    WSLM@SITI AHMAD

  18. Pok Pa says:

    Salam, kalau tak silap saya ayat ni dalam surah al-Imran pun ada, ayat ke 14. Cuma yang part Yuhibbu Nahum Kahub Billah Wallazi Na Amanu Asyaddu Hubba Lillah tu tak pasti dari mana. Susah skrg, prnah terbaca majlis fatwa haramkan Quran dlm romanas, nk kalau memang dah tertulis dalam jawi ble try cari2…

    • Nurul says:

      Rujuk kepada surah Al-Baqarah ayat 165, sebahagian dari ayat ini terdapat ayat diatas. Tq.

      • Scandic Star says:

        Janganlah nak was-was kan orang. Ayat tu ada dalam surah albaqarah ayat 165. Ok carik Kat surah Al imran memang xjumpa

  19. izy says:

    salam..ustaz..mohon share utk sy amalkan ya..sy baru lepas putus ngn kekasih..sy skrang sedaya upaya berdoa bg die ingat n trima sy smula..berkat doa ayat suci al quran ni smga die kembali pada sy satu hari nnti..amin….

  20. Asadul Abyaad says:

    salam.. saya mohon izin untuk mengamalkan nya dan mohon di izinkan kepada saya…. dengan izin Allah moga pengamalan segala ilmu dalm blog ini mendapat keredhoaan dan di berkati fi dunnia wal akhiroh insyaAllah..

  21. Aqi Matkey says:

    assalamualaikum izinkan saya amalkan nye..terima kasih

  22. naharuldin shah nawawi says:

    assalamualaikum…mohon izinkan saya amalkan doa ini.insyAllah berhasil.tq

  23. Khalifah hanis says:

    A’slm..minta dijazahkan semua ilmu didalam blog ni kpd saya..terima kasih..

  24. Jeff says:

    Boleh ke gabungkan ayat.

  25. salam..leh tau x ape maksud ayat ni..t.kasih

  26. ida says:

    ayat di atas dari surah al-baqarah(16) dan surah ali imran(14).di baca 11 kali lepas solat subuh n solat magrib ban niat pada org yg d maksukkan.atau d baca bila2 masa saja.(baik utk suami isteri,anak2 majikan atau sesiapa saja)…

  27. -TakluqJagat- says:

    senang jer klau was2 lupakan saja..x payah nak bnyak cite sngat,cam lebih sudu dr kuah plak..klau btul2 nak bertalaqi pi cari guru belajar betul2 baru dpt tunjuk ajar dgn jelas,nk tanya apa pun blh..klau stakat dunia maya ni cuma skadar berkogsi n berta’ruf mana yg boleh..percaya atau x n yakin atau x itu terpulang..

  28. yang mamerlukan. says:

    saya nak minta izin mengamalkannya…. mudah mudahan hubungan saya dan suami akan kembali mesra dgn penuh kasih sayang sepertimana kami baru berkenalan dari berkasih ke awal perkahwinan kami, Amin……

  29. majid says:

    Qobiltu…doa agar dirindui, moga brkah ke aq dn smuanya aamin…

  30. mohon izin mengamalkan semoga bermanfaat.. Trimakasih.

  31. zulfadhli says:

    as salam,kpd sesiapa yg nk pakai doa ini,sila rujuk al-quran supaya bacaan kita btol…tp jgn kita baca kerana nafsu,kerana allah. . .selamat beramal…..tq,klau nk taw lebih lanjut bole brhubg dgn sy d fb-zulfadhli delie/email_zulfadhliazmi@yahoo.com

  32. aku juga perempuan says:

    salam….sy dh amalkan hmpir 2 mggu…Alhamdulillah…org yg sy rindu selama ni dh mula sms sy mlm tdi…

  33. Virly says:

    Mohon izin untuk mengamalkannya,,,

  34. cempaka says:

    Allhamdulillah.. Sejak saya amalkn ayat ini kekasih saya da mula ajak saya nikah.. Wlupn dulu kami pernah hmpir putus hubungan.. Tq sbb share ayat ni pd saya.

  35. kukumaru says:

    Ayat tu ada dalam Quran, part tengah. Saya cuba nak bold + underline part tu, tapi tak tau macam mana nak bold dalam comment box ni.

    وَمِنَ ٱلنَّاسِ مَن يَتَّخِذُ مِن دُونِ ٱللَّهِ أَندَادً۬ا يُحِبُّونَہُمۡ كَحُبِّ ٱللَّهِ‌ۖ وَٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ أَشَدُّ حُبًّ۬ا لِّلَّهِ‌ۗ وَلَوۡ يَرَى ٱلَّذِينَ ظَلَمُوٓاْ إِذۡ يَرَوۡنَ ٱلۡعَذَابَ أَنَّ ٱلۡقُوَّةَ لِلَّهِ جَمِيعً۬ا وَأَنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلۡعَذَابِ  (Al-Baqarah:165) [dekat tengah ayat. cuba baca betul-betul. :)

    …….زُيِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ ٱلشَّهَوَٲتِ مِنَ ٱلنِّسَآءِ وَٱلۡبَنِينَ وَٱلۡقَنَـٰطِيرِ ٱلۡمُقَنطَرَةِ مِنَ ٱلذَّهَبِ وَٱلۡفِضَّةِ
    (Ali Imran:14)

  36. chocolate says:

    mohon izin amalkan ayat ini

  37. turmeric says:

    Your next step is to include more of it in your cooking or get it from supplements.

    The effectiveness of these various chemopreventive agents,
    together with nutritional interventions in high-risk individuals should then be assessed.
    John’s Medical College, black pepper increases the bioavailability of turmeric by 2000%.

  38. banana diet says:

    Some people prefer taking weight loss tea, appetite suppressant, or fat binder products.

    There is no guideline provided as to what you can and cannot eat for lunch,
    dinner, and snacks. Regardless of the sometimes popular name of “banana miracle diet,” the banana diet is not a miracle or some
    magical silver bullet.

  39. zura says:

    Saya rindukn kwn sy da bertahun tak jumpe. Smpai skg sy msih berhrp jmpe die lg.

  40. pakcikli00 says:

    Asalamualaikum

    Zura,
    Serulah namanya dengan menyebut nama tuhan yang maha pengaseh dan penyayang yang menguasai sekalian alam, Insyaallah.

    Wasalam.

    • mrs.chippen says:

      mcm mane pak cik..?bley tlng ajarkan dri awal hingga akhir..cth ayat utk seru namanya..?hrp pak cik dpt memberi tunjuk ajar…terima kasih…

      • mira says:

        yer pakcik…saya juga ingin tahu mcm mana caranya…kerana saya juga mempunyai masalah yg sama seperti zura…boleh pakcik ajarkan caranya dgn jelas?t.kasih pakcik…

      • “menyebut nama tuhan yang maha pengaseh dan penyayang yang menguasai sekalian alam”
        > بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ <
        :)

  41. baharom shamsul says:

    Minta izin dr pakcik mgamalkan sgala ilmu dlm blog ini

  42. Aziz Bin Jaafar says:

    mohon izin mengambil dan mngamalkan ilmu dlm blog nie,semuga diberkati allah…amin

  43. 86487 says:

    Finally, after surfing http://doaayatdanzikir.wordpress.

    com/2010/12/27/doa-ayat-untuk-diridui-kekaseh/ for some time, I found a site
    from which I was able to actually discover useful insights regarding the studies and the knowledge that I want.

    There need to be more things like this on Pixie

  44. Zara Zinda says:

    pohon berkongsi serta mengamalkan ilmu Allah ini…terima kasih…

  45. It’s not my first time to go to see this web page, i am visiting this web site dailly and get pleasant information from here all the time.

  46. Tangkal Borneo says:

    Salam.
    Ayat ini memang menjadi amalan sejak turun temurun. Petuanya,pastikan kita tahu makna sesuatu ayat sebelum amal. Sedangkan setiap huruf Al Quran jika kita tahu rahsianya Insya Allah ada maknanya dan manfaatnya. Setiap sesuatu yang tercipta pasti ada manfaatnya, itu janji dan penekanan Allah s.w.t. kepada mereka yang berfikir. Ayat ini saya tahu daripada salah seorang guru saya dahulu…memang bagus untuk diamalkan tapi harus ingat bahawa ujiannya boleh tahan maka itu harap2 jangan salah guna.Paling penting kita perlu iktikadkan dalam hati kita bahawa segala sesuatu minta kepada Allah s.w.t., Insya Allah ‘Bismillah’ saja pun agak ampuh. Bismillah saja kalau diamalkan dengan ikhlas dan ainul yakin banyak manfaatnya berkaitan dengan hidup di dunia dan akhirat kerana dalam Bismillah tercantum 10 Asmaul Husna. Sekian,Wassalam.

  47. Cut Fitri says:

    mohon izin mengamalkan ya

  48. jam says:

    mohon di izinkan mengamalkan semua yang tuan postkan…terima kasih..

  49. Abdul Rahim bin yahya says:

    iizin saya amalkan, wassalam

  50. crony says:

    Izinkan saya mengamalkannya tuan

  51. cahaya says:

    izin untuk saya amalkan..

  52. Nurhisyam says:

    izinkan saya utk mengamalkannya..

  53. zurey says:

    saya baru putus cinta dgn kekasih kerana dia sudah ada lelaki lain…saya sgt sedih dan tidak jemu2 memujuk sidia kembali pd saya semula di iringi solat hajat setiap hari mohon Allah kembalikan cintanya pada saya…kalau saya amalkan doa ini dgn istiqomah, bolehkah sidia kembali pd saya?

    • zurey says:

      ALHAMDULILLAH….setelah 2minggu saya amalkan (lebih kurang awal ramadan), si dia terbuka hati utk bermesej2 dgn saya menggunakan number barunya yg sebelum ini dia gunakan utk elakkan saya dr menghubunginya…seminggu sblm raya dia telah sudi utk meluangkan masa keluar dgn saya utk temankan si dia shopping raya…slps raya, kami telah berbaik2 semula dan kembali seperti masa mula2 kami bercinta dahulu…cuma si dia masih belom mahu mengungkapkan kata2 cinta, syg dan rindu shj…tetapi hubungan saya dengannya berjalan seperti pasangan bercinta yg lain…Terima kasih pd Allah dan terima kasih juga pd Pakcikli atas perkongsian ilmu ini…syukran jazilan

      • Frustated says:

        A’kum zurey…sy rsa sronok bla baca yg zurey dh berbaik blk dgn si dia,mungkin berkat amalan doa tu kan…sy jg mmpunyai mslh dgn kwn lelaki sy,ada yg tdk puas hati dgn hbgn km & telah mngenakan sihir utk pisahkn km dn dlm ms yg sma ada jgak org ke 3 yg mengganggu,pd hal km bakal mndirikan rumah tangga tidak lama lg..rs sedey yg amat..hanya Allah yg tahu…sy nk tnya zurey,kalo sudi berkongsi dgn sy,apa lg yg zurey usahakan agar dia kembali utk bersama zurey semula?boleh tg kongsi bersama?dan apakah tips yg zurey amalkan semasa mengamalkan doa di atas?saya sedey sgt…tq kalo sudi berkongsi

      • zurey says:

        Salam Frustrated…
        Sebaik2nye awk semak dulu ayat diatas dlm Quran..supaya sebutan tajwid kite betul…
        Kena brsungguh2 dlm berdoa…amalkan doa ini 10x slps tiap kali solat 5 waktu…Dan sy amalkan juga bgn mlm setiap hari buat solat taubat then solat tahajud then solat hajat then solat tasbih(trpulang sanggup buat atau tak)…
        Kalau mengesyaki kekasih trkena ilmu sihir pengasih, tiap kali lepas solat baca alfatihah then ayat kursi then surah baqarah ayat 1-5, 256 & 257, 284 – 286…sblm baca, niatkan sprti ini…aku tujukan bacaan ini kpd sipolan bin/binti sipolan utk menghilangkn segala pengaruh sihir yg dikenakan padanya…atau apa2 shj niat yg sesuai…

      • sayang selalu says:

        zurey, tahniah kerana si dia yang awak sayangi telah kembali kepada awak. Saya doakan semoga jodoh kalian berkekalan. Boleh awak kongsi cara awak beramal dengan ayat ini? Saya amat memerlukan tips yang tepat supaya insya Allah, usaha saya juga berhasil seperti awak.

      • iela lullaby says:

        sy ade email zurey… :)

    • aina nazeera says:

      zurey bole x bg email anda.. saya ada benda nak tanya kepada anda. Please.

  54. anis says:

    mohon izin untuk mengamalkannya….

  55. Helpful information. Fortunate me I discovered your web site by accident,
    and I’m stunned why this accident didn’t happened earlier!
    I bookmarked it.

    • zurey says:

      ALHAMDULILLAH….setelah 2minggu saya amalkan (lebih kurang awal ramadan), si dia terbuka hati utk bermesej2 dgn saya menggunakan number barunya yg sebelum ini dia gunakan utk elakkan saya dr menghubunginya…seminggu sblm raya dia telah sudi utk meluangkan masa keluar dgn saya utk temankan si dia shopping raya…slps raya, kami telah berbaik2 semula dan kembali seperti masa mula2 kami bercinta dahulu…cuma si dia masih belom mahu mengungkapkan kata2 cinta, syg dan rindu shj…tetapi hubungan saya dengannya berjalan seperti pasangan bercinta yg lain…Terima kasih pd Allah dan terima kasih juga pd Pakcikli atas perkongsian ilmu ini…syukran jazilan

      • Frustated says:

        A’kum en zurey…tima kasih sbb sudi berkongsi ilmu dgn saya..insyallah sy akan amalkan…rsa terharu sgt2 kerana sudi membantu…smoga en zurey akan disentiasa dimurahkan rezeki oleh Allah s.w.t utk dunia & akhirat…Amin Ya Rabbal Al Amin

      • sakura says:

        Boleh saya email zurey?

  56. tasha says:

    Mohon izin amalkan ayat ni…tenkiuu

  57. teena says:

    Mohon keizinan untuk saya mengamalkan ayat ini….

  58. zurey says:

    ALHAMDULILLAH….setelah 2minggu saya amalkan (lebih kurang awal ramadan), si dia terbuka hati utk bermesej2 dgn saya menggunakan number barunya yg sebelum ini dia gunakan utk elakkan saya dr menghubunginya…seminggu sblm raya dia telah sudi utk meluangkan masa keluar dgn saya utk temankan si dia shopping raya…slps raya, kami telah berbaik2 semula dan kembali seperti masa mula2 kami bercinta dahulu…cuma si dia masih belom mahu mengungkapkan kata2 cinta, syg dan rindu shj…tetapi hubungan saya dengannya berjalan seperti pasangan bercinta yg lain…Terima kasih pd Allah dan terima kasih juga pd Pakcikli atas perkongsian ilmu ini…syukran jazilan

  59. harry says:

    salam..minta keizinan untuk mengamal ilmu ini…terimah kasih

  60. abey din says:

    Assalam…mohon di ijazahkan ilmu ini…moga2 kite semua dirahmati ALLAH s.w.t

  61. abey din says:

    Assalam pak cik dan semua kawan2 di sini…pak mohon izin untuk amalkan ilmu ini….moga2 kite semua dirahmati ALLAH s.w.t

  62. azhar rifin says:

    Terima kssih

  63. azhar rifin says:

    Mphon izin amalkan ayat ini,

  64. azhar rifin says:

    Mohom izin amalkan ayat ini

  65. azhar rifin says:

    Bagus tuk suami isteri

  66. azhar rifin says:

    Trima kasih atas ilmu ini

  67. Syaiful says:

    Pakcik saya minta izin untuk menggunakan ayat yang pakcik berikan demi masa depan rumahtangga saya. Ini ayat Al-Quran tapi saya tidak tahu. Oleh itu saya minta izin berguru dengan pakcik.

  68. Dioman says:

    Mohon kebenaran mengamalkanya

  69. yaya says:

    Izin membaca nya ya..

  70. zai zainol says:

    Saya ingin bertanya kerana ada sedikit kekeliruan,dimana menyebut nama insan yg diseru berbin/binti nama ayah atau berbinti kan nama ibu?cth ali bin abu(nama ayah) / ali binti aminah(nama ibu).terima kasih kpd yg sudi menjawab.

  71. Aidah says:

    Ayat atau niat kita kepada seseorang kh di baca 10 x.

  72. Ezri says:

    Assalamualaikum..mohon diijazahkan ayat ini dan kebenaran mengamalkannya… terima kasih…

    • insanbunga says:

      Kekasih saya bru mmutuskan hub kami bru2 ni.. ini berpunca dri sikap saya yg suka marah2 tak tentu psal.. tpi punca marah saya juga bersebab. Sebab nya dia selalu sahaja msg2 pmpuan lain. Bila saya tanya katanya kawan shja dan dia taw batas2 nya. Saya sedia memaafkan dia krn dia telah byk bkorban utk saya. Trmasuk dtg dri jauh utk jmpe saya dan cuba turuti ape permintaan saya. Skrg saya sedar yg saya tidak patut berckp ksar hnya krn dia slalu msg pmouan lain. Skrg saya msg dan call dia ttap tak balas. Kami brjauhan. Saya di perak dan dia di kedah. Saya tak nak khilangan nya. Saya btul2 mnyesal. Tolong lah apa yg perlu saya buat. ;”””(

    • shah says:

      alhamdullilah..setelah hampir.sebulan mengamalkannya..kekasih hati.akhirnya menghubungi saya semula…terima kasih Allah dan terima kasih krpada tuan blog ini kerana.berkongsi ilmu

    • MynameIsnotMyname says:

      assalamualaikum…nk tnye sikit ehh niat kna bce 10 kali ehk?!!

  73. newfolder says:

    as salam… maaf bertanya, ini xsalah kah d sisi islam …

  74. wawa says:

    izin kn sy mngamalkn ilmu ini..saat ini sy prlu kn ilmu2 sperti ini krana sy tdak mahu ke hilangan kkasih sy…tq

  75. yangdhaif says:

    Ayat ini mmg POWER GILER jika di amal kan selalu tak caiyo jgn di amal kn jika ada keraguaan terdpt di dlm buku HIKMAH kat kedai buku pun dah tak jumpa lg darrrr·····

    Ayat free mmg selalu byk di perlekey kn jika kena minta mahar bersungut di kata jual ilmu········HAHAHAHA! !!!
    Dasar manusia mmg selalu tak pernah bersyukur·····hikhikhik

    Salam persaudaraan nuwunnnn ^_~

  76. masam Pahit says:

    mohon diizin mengamalkannya ,terima kasih

  77. jo says:

    mohon izin mengamalkannya

  78. haku says:

    Assalamualaikum..mohon kebenaran pakcik untuk mengamalkannya… terima kasih…

  79. Assalamualaikum..bleh ke baca doa ni utk d tujukan kpd ssorg yg beragama kristian? Mohon jawab. Trima ksih.

  80. Nolly Dol says:

    Salam Pak cik….mohon keizinan untuk saya mengamal doa/ilmu yang pak cik paparkan dalam blog ini. Halalkan dan smga doa-doa tertentu yang bakal saya amalkan akan berkesan dan membawa kebaikan bagi diri saya dgn izin Allah. Smga Allah memberkati usaha pak cik dengan berkongsi ilmu di alam maya.

  81. emie norfaziera says:

    assalamua’alaikum, mohon diizinkan untuk mengamalkan doa tersebut. semoga membawa berkat dan keredhaan. amin :)

  82. Nanan says:

    Sy mintak izin mengamalknnya pakcik

  83. mus says:

    pakcikli kalau sya hanya ucapkan nama pendek orang yang saya sayang boleh ke?
    hanye tengku nabilla binti saya tak tahu..boleh ke??

  84. Hannan Zahra says:

    يُحِبّونَهُم كَحُبِّ اللَّهِ ۖ وَالَّذينَ ءامَنوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ ۗ وَلَو يَرَى الَّذينَ ظَلَموا إِذ يَرَونَ العَذابَ أَنَّ القُوَّةَ لِلَّهِ جَميعًا وَأَنَّ اللَّهَ شَديدُ العَذابِ

  85. mazlina says:

    Saya minta izin guna ayar ini. Tapi sebenarnya sy terus mengamalkan ayat ini sejak tahun lepas.

  86. shah says:

    alhamdullilah..setelah hampir.sebulan mengamalkannya..kekasih hati.akhirnya menghubungi saya semula…

    • aina nazeera says:

      sebelum itu saya nak memohon pakcik agar menghalalkan ilmu yg pakcik berikan… saya baru je putus dengan seorg lelaki yg sgt saya sayang. jadi saya nak amalkan ayat ini agar dia kembali kepada saya semula kerana saya sgt menyayangi dia. semoga Allah memakbulkan doa saya. Amin

  87. deifie says:

    Kekasih hati saya meninggal kan saya kerana sifat amarah saya.. saya telah memujuk dia sehingga hari ini.. sudah 7 hari dia dingin dengan saya… saya mohon untuk mengamal ini ayat… mohon di benarkan… btw pls Doa kan supaya dia kembali kepada saya…

  88. Lina says:

    Amalan doa ini sebaiknye di baca 10x selepas solat subuh dan solat maghrib. di niatkan untuk si polan bin sipolan (ayah pun boleh..Allah maha mengetahui). Saya telah mengamalkan ayat ini untuk si dia yang mula mengelak dari saya. mesej x balas..call x jawab. Dan selepas seminggu berdoa dengan ayat ini Alhamdulillah…

  89. kia says:

    Mohon izin untuk mengamalkannya,, tq

  90. yanni says:

    selalu mahu berhubungan baik. dan di kasih sayang oleh setiap orang

  91. Hi, i believe that i noticed you visited my weblog so i got here to go back the want?.I’m attempting to find things to enhance
    my website!I assume its good enough to use a few of
    your concepts!!

  92. aida says:

    assalam.. boleh bagitahu terperinci, sebut nama tu mesti sebut bin/binti mak ke ayah?

  93. Rosli says:

    Assalamualaikum…mohon kebenaran saya mengamalkan dan menggunakan ayat ini dunia dan akhirat…terima kasih…

  94. Tanpa nama says:

    Assalamu’alaikum pakcik,,
    Izinkan saya buat mengamalkan nya. Trimakasih pakcik

  95. dila says:

    Assalamualaikum..
    saya telah menghafal ayat ni sejak 1998 (Tingkatan 2), pemberian kawan emak saya.. selepas solat saya jadi kan zikir (Baca 21kali) tanpa menyebut nama.. pada tahun 2000, saya membaca ayat ni kemudian meniupkan pada seseorang.. Dan sehingga sekarang saya masih mengamalkan nya. Ayat ni saya akan baca pada orang yang sombong, kurang ajar & pembuli kepada saya.. Alhamdulillah!! sekali baca sahaja, Si Polan tersebut bersikap KASIH terhadap kita selama-lamanya..

  96. asnu says:

    mohon ijin pd pa ustadz untuk mengamalkannya

  97. din says:

    izinkan sy untuk amalkan..terima kasih

  98. reka says:

    Doa untuk cowok selingkuh apa,supaya cowok tu ninngalin cewek selingkuh itu

  99. noor says:

    mohon izin guna ayat ni ye pk cik.. halalkn ilmu ni yer.. :)

  100. noor says:

    sy bru sbuln brtunang, kami bkl nikah raya puasa ni, tp hubungn hmpir retak akibat sikap amarah sy.. dia putuskn utk pegi, sudah sminggu lbh dia xnk bls msg, xcall xjwb call.. hati sy sdih sgt lg2 kami bkl menikah, prsiapan dh dbuat.. hnya Allah shj yg tahu kecewanya hati sy, hati ibu bpa sy.. mntk pak cik halalkn ilmu ni, sy mntk izin amlkn ilmu ni.. n pk cik doakn kami jga.. :'(

    • Sifuli says:

      Asalamualaikum

      Anakanda Noor yang dikasihi,
      Pakcikli terasa sedih mengenai keadaan yang menimpa. Jika doa di atas kurang berkesan sila buat doa seperti berikut;
      Ketika hendak tidur di malam hari bayangkan wajah tunang dan kemudian baca surah al-fatihah berikut :

      بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

      الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ

      الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ

      مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ

      إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ

      Ketika di ayat surah al-fatihah ayat ke 5 berhenti dahulu dan sebutkan langsung nama orang yang dituju dengan lengkap bin (nama orant tua dia) jika kamu tidak mengetahuinya boleh diganti dengan bin muhammad. Lalu lanjutkan membaca ayat

      اهدِنَــــا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ

      صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ

      Pakcikli doakan Noor selamat sejahtera.

      Wasalam.

      • noor says:

        waalaikumussalam pak cik, hanya Allah yg maha mengetahui.. Terima kasih atas tunjuk ajar pak cik.. halalkn ilmu ni bg sy amalkn.. sy akn trus trusan mngamalkn nya, kerana Allah taa’la.. trima ksh pak cik.. :’)

      • noor says:

        assalamualaikum wbt.. kami dh mula brhubung balik wlpn dye masih dingin, msih mrh2 lg, hubungn kami msih trumbang ambing.. xapalh, sy brsyukur alhmdulillah, skurg2nya sy tahu sbb musabab mslh ini.. sy tetap akn truskn amalan ni.. dan rupanya ada mnusia yg mghasut tunang sy, buruk2kn sy pd tunang.. Allah shj yg akn mmblsnya.. btllh ckp org, dugaan msa brtunang ni sgt bsr..

      • noor says:

        Alhamdulillah pak cik, sume nye hampir kmbli pd asal.. trima kash atas ilmu yg tdk trnilai ini.. Alhamdulillah, syukur sgt2.. :)

      • Sifuli says:

        Noor,

        Takkan lari gunung dikejar, hilang kabus nampaklah ia. Seringkanlah memohon doa kepada Ilahi agar berada di jalan yang lurus, supaya menuju ke gunung impian.

        Wasalam.

  101. benz says:

    قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ
    Qul in kuntum tuhibbu_nalla_ha (sebutkan nama nya berbinti ibunya) fattabi’u_ni (sebutkan namanya berbinti ibunya)_ yuhbibkumulla_hu wa yagfirlakum zunu_bakum, walla_hu gafu_rur rahim . 3X selepas solat subuh dan magrib. ataupun bila matahari naik dari kaki langit. bayangkan mukanya…. InsyAllah….(tolong jangan di permainkan AYAT AYAT Al Quran) dan jangan di buat untuk perkara yang tak baik.

  102. benz says:

    Maaf ayat tadi dari surah ĀL ʿIMRĀN ayat 31.

  103. ema says:

    salam semua..
    sekarang saya ada masalah dengan teman lelaki saya..
    hanya tuhan saja yang tahu betapa sedihnya hati saya..
    saya tdak tahu apa kesalahn saya.. tiba-tiba sidia minta kami fikirkan hal masing-masing..
    saya tahu dia banyak kerja sekarang dan saya juga banya kerja..
    dalam masa yang sama dye jarang msg saya dan call saya.. ungkapkan perkataan sayang pun tidak tidak lagi, hanyalh awak saya.. dia dah berubah teruk sekarang..
    bila saya tanya dia ada org lain.. dia cakap jangan fikir bukan-bukan tentang dia..
    hanya tuhan je tahu betapa sakitnya hati ini dengan perangai dia sekarang..
    dulu sidia bukan macam ni, setiap masa dye text saya dan slalu call saya dan xsabar nak jumpa saya.. dh hampir sebulan dye berubah.. banyak benda saya fikir, saya buntu apa masalah sebenarnya.. dia ibarat gantung saya tak bertali.. dia reply msg saya macam endah xendah.. lansung xtanya khabar saya.. saya harap dia kembali seperti dulu.. kami dah betul-betul merancang untuk masa depan kami dan merancang tuk berkahwin.. kami bercinta dalam jarak jauh.. jarang-jarang dapat jumpa.. saya berharap kami dapat teruskan hubungan ini seperti dulu.. saya betul-betul sayang dia seikhlas hati saya.. izinkan dan halalkan saya menggunakan ayat ini ya pakcik.. saya harap dengan mengamalkan ayat ini dan dengan izin Allah sidia kembali kapada saya seperti dulu..Aminnnnnn

    • Sifuli says:

      Waalaikumusalam

      Pakcik doakan samoga Ema berjaya, kalau tak berjaya beritahu.

      Wasalam.

      • ema says:

        salam pakcik,
        sekarang nampak lagi teruk..saya cakap saya sayang dan rindu padanya..lansung dia xreply..sekarang saya betul-betul buntu kenapa dia buat saya macam ni..sampaikan saya rasa dia dah ada org lain atau ada orang menghasutnya..jika saya tanya dia cakap jangan fikir bukan-bukan dan negative..pak cik saya betul-betul sayang dia.. dia berubah dengan sekelip mata..hanya tuhan sahaja yang tahu.. jika tidak ada masalah kami akan kahwin tahun depan..hanya tuhan sahaja yang tahu betapa sakitnya hati saya pak cik.. nasib kami bercinta jarak jauh weekend je jumpa..skarng dia plak buat prangai..hanya tuhan je tahu betapa rindunya saya..

      • ema says:

        Dia betul2 berkeras nk berpisah.. saya rasa dia masih sayang saya cume keegoannya yg tinggi, dia xungkapkan kata putus cume dia kata dia dh cuba yang terbaik.. sy betul2 berharap dia kembali seperti dulu.. saya betul2 sedih sekarang.. saya harap dia kembali kepada saya.. saya ikhlas sayangkan dia.. pak cik tolong doakn kami..

  104. yaya says:

    Assalamualaikum, pakcik saya bru saje putus dgn teman lelaki saya smnggu yg lpas.kite orang putus sbb saya x hargai dia n x paham dengan dia ..dia seorang baik hati dan suke ambek brat tentang saya.. saya sudah minta maaf tp dia tetap nk berpisah.. tuhan saya yang tahu betapa sayang saya dgn dia.. pakcik macam mana cara untuk teman lelaki saya kembali kepada saya balik.. saya minta izin dekat pakcik untuk amal kn ayat tersebut..

  105. chibi says:

    pakcik..masalah saya sama macam ema….

  106. Ila says:

    Assalam.sy juga sdang brusaha n beramal dgn ayat2 ni..mharap dgn izin Allah spy si dia kembali smula mghubungi n mnyayangi sy spt dulu..hmpir smggu sy amalkn..alhamdulillah nmpk prubahan dia mkin layan sy ngn baik n slalu x lepas pandang sy skrg..;)dlu dia tinggalkn sy sbb xnk bg harapan pd sy..sms pn xreply..cuma skrg dia masih blom hubungi sy cam dlu..huhu..n adakah sy yg perlu hubungi dia dulu or tunggu aje smpi dia hubungi sy..:(sy akn brsabar n terus amalkn ayat ini..moga Allah bntu sy..cuma..adakah ego nye dapat d lebur kn..adakah hati n perasaan nye betul2 dpt diubah spy kembali pd sy dgn ayat2 ini….tolong doakn sy sume ye…;(

  107. Ainna says:

    anda semua kene tetapkan niat dulu..niat kerana Allah pasti jumpe,,,,,pd mulanye sy niat ta betul sy mencari ayat alquran tersebut tak jumpe2,,tetapi selepas sy menetapkan niat semula kerana Allah swt akhirnye Allah telah membuka hati menjumpainya…InsyaAllah

  108. Syida says:

    Mohon diijazahkan ilmu ni pada saya…..

  109. iela lullaby says:

    Izinkn sy amalkn ye..

    sy ptus tunng pd bln 2 hritu…scra tbe2 arjuna sy tgglkn sy ktanya sudah hlg rse syg dan cinta sdgkn kmi dh bsme slme 6thn…time tu Allah sje yg tahu mcm mne punahnya jiwa sdgkn psiapan kwin tlh d bt..(weddig 6/9)..
    Msuk bln 3 sy jtuh sakt …kki lumpuh krn sakt conversion disorder.
    Bln 4 dia mmberi hrpan smula dgn mgatakn ingin menikahi sy utk mnjge sy yg sakt..hti srnok x trkta…Psiapan di bt smula…borg akd nikah smua dh sttle…tggal hri nikah sje (17/5) ..tp malagnya 2mggu sblm nikah dia msg ckp tpksa tggalkn dan btalkn mjlis utk kli ke 2 sy d tggalkn…krana kkak2 dia x izinkn kmi bnikah…shngga kni dia mnjauhi sy…msg x bbls, cl x d angkt dan kdg kala hp nya trus d matikn bmggu2..

    Seksa sgt khilngn dia bt kli ke 2 lg2 dkt ari pnikahan…hnya mngis mngis dan mngis hngga kni sy msih mngis rindukn hbngn kmi…Hnya Allah sje ygtahu dlm keadaan sakt bgini sy d tggalkn…peritnya tdk tkta..

    Skrg sy amalkn surah yusuf ayt 4, surah thaaha ayt 39 stiap kli lpa solat dan bila2 mse tluag…sy akn amalkn pulak surah al baqarah dan al imran ni..

    Mge tmakbul doa sy utk dia kmbli pd sy..sy tlalu sygkn dia…dialah dunia sy slme 6 thn pcintaan dan bsahabat slme 13thn..

    Doakn sy ye pkcik..

  110. ielashah says:

    assalam,
    sy dh berkahwin selama 3thn dan dh bersama suami selama 6 tahun. selepas suami drop bisnes, hidup die berubah 360` x mcm dulu..amek drug n berjinak2 dgn mesin slot smpai habis duit, brg2 tergadai.. bln 12 2012 kami pernah bercerai talak 3 (tapi hakim x gugurkn talak sebbnya die pernah mengalami kemurungan dan ada jalani rwtan psikiatrik). R/tangga kami diuji dengan kehadiran perempuan yg konon nk bersama suami (walhal nk hasil kedai yag kami suami isteri usahakan sebab bisnes hari2 masuk cash) dgn menghantar ‘gangguan’.. sampai suami tgk sy benci, nk mrh, selalu kene pukul.. smpai hampir nk tikam sy bile sy mrh pmpuan tu. Ade yg ckp pmpuan tu buat suami tgk sy hodoh dan mcm nenek umur 80 thn.!! nauzubillah…bdn sy gatal2 mcm terkena miang keladi..lebih2 lagi bile dgr surah yassin dan ayat2 alquran n nk maghrib

    banyak tempat sy berubat (cara Islam dan amal ayat2 alquran) mmg ckp pmpuan tu ade pendamping.. sy tgk suami sy, teruk sgt kehidupannya.. x terurus. kedai kami baunye busuk..sy amal kan beberapa zikir dan ayat yd diberi oleh ustaz termasuklah ayat talkin..(sy juga wat solat hajat.. berdoa….sy usaha sebb die suami sy bukn sebb duit atw kedai tu). mmg itu kerja die memperguna llki yg nmpak ade $$ dn dah berkahwin. bujang die x.

    alhamdulillah, mungkin kebetulan atw kuasa ayat2 Allah, azan subuh suami sy call menangis2 tanye kenapa saya x balek2 die tunggu sy.. walhal 6 bln dh kami berasingan. lepas kembali bersama, keadaan pulih skit tp x sepenuhnya. pernah kami tidur sy ternampak kelibat melintas bilik kami smbail tgk2 ke arah kami, sy nk panggil suami tp suami mcm jauh sgt walhal sebelah sy je. tekak sy mcm kene himpit, sy lawn juga Alhamdulillah..keluar jugak kalimah Allahuakbar. bru sy dapat panggil suami tp tgk muke die waktu tu, die ade taring!!.. Penah jugak die mengigau die cakap muke sy buruk sebelah n ade kumbang besar dlm selimut kami.

    smpai sekrg, masalah bertimpa2.setiap kali belik umah, tgk pintu umah sy dh rase panas hti mnggelegak darah sy.. tgk die lgi la mendidih2..tp sy sendri x tw ape slh die. die suami yg baik..penyabar, penyanyang.. tp bila plak tiba giliran die, sy ni di bantai macm batang kayu..ape sj nasihat kite die x mahu dgr seolah2 die dgn dunia die je. smpai satu thp sy terpaksa mintak die kuar dr umah sebb sy nk kami perbaiki keadaan, bukn maksud utk pisah @ cerai tp fikir sebaik2 nye dan rase sendri ape perasaannye bile berjauhan.. sedih sgt. tgk org lain putus cinta, putus tunang..tp lum rse lg terpaksa berjauhan dgn suami ats sebb2 yg x ptt ni. (smpai skrg sy x tahu mane die duduk, keje ape dan last sy jmpe die di mahk syariah sebb kes tgh berjln tp die sikit pun x pndang sy, mrh sgt die pd sy smpai ckp sy buang die n wat die mcm smpah.tak!! bukn tu maksud sy.. sy cume x nak kami terus bertelingkah dan akhirnya bergusti – itu la sllu terjadi sejk akhir2 ni.)

    sekarang ni sy nk suami pulg pd sy.. sy x betah tnpa suami sy..kalau ade sape2 yg boleh bantu sy. sy ade buat kaedah al-fatihah tu,(mcm yg di post kt atas tu) mungkin kebetulan atw mungkin kuasa ayat Allah.. esok paginy rmadhan yg pertama sy dpt 1 msg dr no yg x dikenali (tp insticnt isteri ni kuat.. cara die type pun kite boleh kenal ayat2 die pun kite boleh tahu itu suami kite). slen tu sy berdoa pd Allah lepas solat..

    pohon bantuan…

    t.kasih

  111. dea says:

    pakcik,ijazah saya untuk mengamalkan krn suami saya pergi dan tidak mau dihubungi
    saya takut diceraikan pakcik

    kalau amalan yg baca al fatihah sblum tidur,itu ayat sesudahnya tolong dituliskan latin nya pak cik
    tolong bantu saya pakcik
    terimakasih

  112. dea says:

    qobiltu untuk ijazah mengamalkannya pakcik

    pakcik tolonglah saya ,agar amalan ni bisa untuk menyadarkan suami saya yang tidak mau pulang
    saya putus asa pakcik

    amalan yg membaca alfatihah itu bisakah dooa sesudahnya ditulis dlm hurut latin?

    bantu saya pakcik

  113. mohd azmi says:

    asalam..pkcik..sya minta izin dan halalkan ilmu ini..
    sya ad masalah dengan pasangan sya skrg..kmi akan bertunang dlm masa terdekat..tp ad org dh guna2kn dia..smpai dia dh xnk pndang muka sya..xnk berckap dgn sya lg..
    keluarganya harap sya cri ikhtiar…
    hanya Allah maha mgetahui ap yang sya rsa ketika ini..

  114. rindukan kamu says:

    Salam pakcik..boleh tunjuk ajar saya cara yg betul mengenai doa ini.
    masalah saya baru ni ialah mak kepada kekasih sy tidak suka kepada sy kerana ingin anak nye kawen dgn org dekat..mak die nak jodoh kan ank nye dengan sepupu die.
    kekasih sy terlalu sygkan sy tak nak lepas kn sy.dan baru2 ni die senyap mcm tu jer..sy msg xbeblas call diblock.sy buntu ape yg perlu dibuat..die hilangkan diri tanpa berita..sy ingin amalkan doa ini,tapi sy xpasti mane 1 yg sebenarnyer perlu diamalkan..pakcik doakan hubungan sy dgn die pulih yer.dan doakan semoga mak die boleh terima saya sbb sy sygkan die..

  115. Syarhana says:

    Salam semua… sesungguhnya, kita boleh mencuba dan berusaha. Namun, sekiranya ia tidak menjadi, yakinlah bahawa Allah mahu memberi sesuatu yang lebih baik, yakin lah. Kelak, kita akan berterima kasih dengan kekecewaan hari ini. Jangan pernah meragui ketentuan Allah. Sama2 kita beramal kepada Allah:)
    Saya pun insan yg ada masalah macam korang semua. jgn lah bersedih ;)
    P/S: Khas untuk yg mengadu masalah mereka. You are not alone.

  116. che yang binti ahmad says:

    Salam pak cik.. Saya minta izin dan halalkan ilmu ini,,moga masalah saya dgn anakanda saya terlerai dalam masa terdekat…pak cik tolong doakan ye…wassalam

  117. che yang binti ahmad says:

    salam pak cik..hrp jgn siarkan komen saya kerana tersilap letak nama penuh. tkasih. smga Allah merahmati pak cik

  118. Lembayung Senja says:

    aslm, saya minta izin mengamalkan ke dua petikan ayat alquran tsb, untuk mengembalikan calon suami saya dan agar dia menepati janji nya menikahi saya, mohon doanya pak cik , aamiin , jazakallahu khairon.

  119. Tammen says:

    Mohon ijazahnya pak

  120. roni says:

    gimana kalau temen laki yg kita tujukan.. mohon penjelasan.. trimksh banyak..

  121. ahmad says:

    jazzakallahu

  122. Naz says:

    Salam Pakcik. Saya mohon izin utk amalkan doa ini ya. Hubungan baru putus kali ke dua 2-3 hari nak puasa baru-baru ini, sedangkan kami dah rancang untuk bernikah tahun ini tunggu masa saja dia balik dr offshore utk keluarga datang bincang. Sebelum ni pernah putus sbb salah faham dr belah dia yg masih lg trauma dgn kegagalan perkahwinan yg lalu. Saya dah tunggu dgn sabar hampir 3-4 bulan terputus hubungan masa tu, sampai dia pergi buat umrah dan turun offshore barulah terbuka hatinya nak cari saya balik sambung hubungan kami. Saya ingatkan kami dah betul-betul ok sbb lepas tu dia kenalkan saya dgn keluarganya dan rancang nak nikah. Walaupun dia turun offshore 2-3 bulan pun saya tetap kuatkan semangat menunggunya, dia jugak yang mintak saya sabar sbb dia usaha nak kumpul duit utk masa depan. Saya pun dah boleh terima dgn sikap dia yg workaholic sampaikan dia tak hubungi saya pun rasa ok sbb saya tak nak ganggu dia. Jumpa paling akhir pun dia yg ajak kami shopping brg2 kelengkapan rumah sbg persiapan rumahtangga. Tp malangnya tiba-tiba dia email saya mengatakan tak dapat nak teruskan hubungan lagi, saya sgt bingung sedih tak terkata. Tak sangka sangat hubungan kami diuji sekali lagi tahun ni.

    Saya cuba nak ikhtiarkan dgn baca doa ni. Tapi kalau pakcik ada lagi doa-doa lain yg boleh diamalkan, saya mohon pakcik nasihatkan ya. Setakat ni ada seorang makcik nasihatkan saya bnyk2 sedekahkan surah al fiil untuk dia, semoga dibukakan pintu hatinya kembali. Kami dah sebulan putus dan saya ada cuba whatsapp dia ucap selamat hari raya, alhamdulillah dia ada balas. Tapi sekarang dah diam balik sbb dia dah pegi offshore. Saya cuba husnuzon dgn Allah Taala dgn anggap balasan mesej tu tanda hati dia dah lembut sikit dgn saya. Tp saya mohon pakcik nasihatkan apa-apa lg cara yg boleh saya ikhtiarkan ya?terima kasih.

  123. fz says:

    saya mohon izin mengamalkan nya.. semoga bermanfaat utk saya.amin.

  124. Mamad says:

    Makasih m0hon ijin untuk mengamalkan.a
    sem0ga dkabulkan 0leh yg maha kuasa ( allah swt )

  125. mashitah says:

    pakcik,mcmane nk amalkan ayat ni? sekali bacaan untuk satu ayat atau 2 surah satu kali?

  126. Tanpa nama says:

    Ok saya mau coba

  127. pendamba cintaNya says:

    Assalamualaikum, saya minta izin pakcik utk mengamalkan ayat ini..teman lelaki saya sudah berjnji utk menjaga saya dan mengambil saya menjadi isterinya..tapi kehadiran bekas kekasihnya mengakibatkan kaaih sygnya pada saya semakin berkurang..tapi dia masih menyayangi saya..dia sepertinya buntu untuk memilih kerana kami saling mengenali antara satu sama lain tetapi bekas kekasihnya kurang mengenalinya…insyaAllah, sekiranya Allah mengizinkan, doa ini akan mujarab utk kami berdua…mohon doa daripada kalian supaya kami bahagia kerana saya telah meletakkan sepenuh kepercayaan kepada Allah untuk menentukan jodoh kami.. terima kasih.wassalam.

  128. khurnia wati says:

    izinkan saya untuk amalkan doa ini …
    soga allah mengabulkannya… aamiin

  129. Sha's says:

    pakcik, mohon sy amalkan jugak. sy jd agak yakin bila baca sume komen yg alhamdulillah da bersama semula dgn kekasih, sy pun mngharap bgtu. stiap psgn kekasih terpksa putus atas sebab yg berlainannn, lain juga dgn sy, rumit tak rumit, cuma si dia yg merumitkan, sbb dia berubah atas mungkin sy agak mendesak utk kahwin, dan dia mungkin fikir baru nak berubah enjoy kesana sini dgn perempuan lain, dan tak balik rumah tktau mungkin instinct sy ni betul atau tak dia ke rumah perempuan lain. sy dan keluarga si dia betul2 bengang dgn prgainya. si dia nak sy yg putuskan, sbb dia taknak ucap ayat tu taktau kenapa atas rasa kesian ke apa, tp dia ckp dia nk kami still contact wlupn sy terpksa tuk lepaskan dia, sy ckp susah, dia kata sy ni betul2 tak nak tingglkn dia kann? si dia mgkn stress, taktau kenapa, risau ke kesian kt sesiapa ke entahla, sy hrp apa tjuan dia buat mcmtu, dia akan sedar ksilapan dia. dia masih syg sy, dan dia kata dia tau dia akan rndukan sy, tp prgai nk enjoy? boleh kah sy still nak juga amalkan ayat ni wlu sy sedih dia berprgai bgtu? kerana sy terlalu sygkan diaaa n sy mgharapkan dia jodoh sy, kuat hati ni mengatakan kami mgkn bersama tp ntah laa.

  130. seorangperindu says:

    assalamualaikum pakcik, saya mempunyai masalah dengan kekasih hati yang telah berjanji akan menikahi saya tidak lama lagi. namun, akhir2 ni dia seperti mengelak apabila isu perkahwinan dibincangkan. selepas diselidik rupanya kekasih saya mempunyai kekasih yang lain dibelakang saya. saya tidak tau bagaimana hatinya boleh berubah dengan sekelip mata. walaupun dia sanggup melakukan apa sahaja yang saya pinta. sekarang, dia seperti ingin melarikan diri daripada saya setelah dua tahun kami bersama. mesej yang saya kirimkan jarang sekali baru dia balas. jika call pula tidak berangkat. mohon nasihat pakcik untuk mengamalkan ayat ini baginya. apa lagi amalan yang boleh saya lakukan. saya terlalu sayangkan dia dan saya berharap supaya dia menjadi jodoh saya. selama ini kami bahagia dan serasi bersama tetapi semuanya berubah selepas dia mempunyai orang ketiga. saya buntu..saya harap pakcik dapat membantu saya.

  131. iidd says:

    saya nak bagi kepada adik saya yang ada masalah dengan suaminya … semoga perkahwinan mereka dapat diselamatkan

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s