Doa ayat untuk dikabulkan segala hajat

Barangsiapa yang membaca Surah YASIIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah SALAAMUN QAULAMMIR RABBIN RAHIM “ diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat yang baik, Insyallah dengan izin yang maha esa dan maha kuasa, semua hajat tersebut akan dikabulkan. Caranya begini:

1) YA-ALLAH YA-RAHIM, Ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku.

2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, Kurniakan aku isteri,suami,anak-anak yang dan mencintai islam.

3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, Kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.

4) YA-ALLAH YA-JABBAR, Makbulkan penghantar maklumat yang aku dapat ini

5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, Jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin.

6) YA-ALLAH YA-WADUUD, Kurniakan aku dan seluruh umat muhammad yang beriman kesihatan zahir batin.

7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, Makbulkanlah semua hajatku, dan AMINNNNN.

About these ads

Perihal Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

56 Responses to Doa ayat untuk dikabulkan segala hajat

  1. nataurip says:

    Salam pak cik, 7 niat yang baik apa dibaca sesudah selesai semua atau setelah selasai ayat 58. Salam

  2. wan noraisyah says:

    salam..mohon di ijazahkan semua ilmu yg ada di blog ni ye..sy minat dgn semua ilmu pakcik

  3. mohd azhari says:

    Salam. Pakcik saya ingin memohon izin untuk mengamalkan dan juga memohon diijazahkan kepada saya ilmu yang ada di blog ini,kerana saya berminat dengan ilmu,dan dapat lebih mendekatkan diri saya kepada Allah swt dan agama.

  4. hisyam says:

    salam tuan,
    Minta izin bagi saya mengamalkan ayat ini yang amat besar faedahnya. Terima kasih

  5. halimah binti harun says:

    salam pakcik nk tanya 7 niat yg baik dibaca pd waktu bila sama ada sebelum atau selepas membaca yaasin

  6. parianto says:

    pak cik saya minta izin dan mohon diijazahkan kepada saya agar saya bisa mengamalkan dengan ihklas ilmu yg pak cik berikan.terima kasih
    Wassalam

  7. Qis says:

    Assalam mualaikum pak cik yang pemurah hati…
    saya ucapkan berbanyak2 terima kasih dengan segala ilmu, doa, petua, zikir
    dan semuanya lah… yang pakcik usulkan, ajarkan di blog pakcik ni. Saya mohon
    di beri keizinan halalkan dunia dan akhirat atas segala pengajaran kerna saya
    amat berminat untuk mengamalkannya. Terima kasih sekali lagi untuk pakcik yang
    pemurah hati, moga semua pengamal yang mengamalkannya yang ikhlas dengan niat
    akan di beri keredhoan ALLAH TAALA…aminnn.

    Wassalam…

  8. Salam,
    Mohon keizinan tuan bg mengamalkan setiap doa dan zikir sebagai amalan perkasakan kecintaan kepada Yg Esa. Semoga keikhlasan tuan berkongsi ilmu disini dpt menjana jati diri ummah. Usaha tuan, insyaallah akan sentiasa dilindungi dan dirahmati oleh Nya. Amin.

  9. Tea Kay says:

    selama ni saya x tahu knape orang ulang2 ayat ke 58 surah yassin ni. alhamdulillah, skrg saya dah paham.terima kasih atas perkongsian =)

  10. naza says:

    Minta diberi izin mengamalkan kesemua ilmu didalam web ini, terima kasih, moga Allah balas jasa pakcik.

  11. masamaha says:

    Assalamualaikum, mohon keizinan bagi berkongsi semua ilmu yg ada di blog pak cik ni. Semoga Pak cik dirahmati-Nya

  12. Subhanallah, Allah pasti akan mengabulkan hajat yang kita minta, asalkan kita yakin bahwa ALLAH akan memberikan apa yang kita minta, terima kasih atas postingan ini, sangat bermanfaat sekali..semoga hajat kita diterima oleh ALLAH, amiiin,
    Wassalam, — By : LUKISAN MINIMALIS :)

  13. asrar says:

    mohon diijazahkan amalan ini. terima kasih

  14. juanda bin mohamad idrus says:

    alhamdulillah semoga allah s.w.t membalas jasa baik tuan…mohon direstui utk mengamalkan ilmu allah ini…wassalam…

  15. eja says:

    salam, saya minta izin untuk mengambil amalan doa ini. terima kasih

  16. farhana12 says:

    salam,
    mohon diijazahkan amalan ini.terima kasih

  17. anizam says:

    salam pakcik, saya mohon izin untuk dibuat amalan ilmu yg pakcik berikan ini. semoga pakcik dirahmati oleh Allah swt. Amin….

  18. awan says:

    salam,mohon izin dan diijazahkan semua amalan yang ada di blog ini.terima kasih

  19. muhammad yusuf says:

    pakcik mohon di ijazahkan ilmunya, saya berminat mengamalkannya

  20. muhammad yusuf says:

    pakcik mohon ilmunya diijazahkan, saya berminat untuk mengamalkannya

  21. HARRY_BOIM says:

    salam pakcik, saya mohon izin untuk dibuat amalan ilmu yg pakcik berikan ini. semoga pakcik dirahmati oleh Allah swt. Amin….

  22. Hamba allah says:

    Terima kasih

  23. Mohd Ali says:

    Salam, minta izin untuk amalkan amalan ini. Sekian.

  24. Suaib says:

    Assalamu Alaikum wr.wb. Mohon izin untuk mengamalkan bimbingan ini, wassalam

  25. muhtar says:

    saya mohon izin untuk mengamalkan doa ini, dan jika diharuskan berijazah maka saya mohon ijazahnya dari pakcik, karena saya ingin mengamalkan doa ini,, terimakasih.

  26. pakcikli00 says:

    Asalamualaikum

    Muktar

    Doa adalah senjata orang orang mukmin. Weblog ini saya sediakan adalah untuk memudahkan kita berdoa. Kebanyakan doa yang saya titipkan di weblg ini adalah terdiri daripada ayat ayat al Quran yang telah diwahyukan kepada junjungan besar Rasulullah saw untuk keperluan umatnya.

    Dengan rasa rendah diri saya menyampaikan segala doa ini untuk tuan tuan dengan tulus ikhlas dan samoga doa ini diperkenankan Allah swt, sealmat berdoa.

    Wasalam.

    • ziela says:

      Slm..terima kasih kerana dpt saya bkongsi ilmu ini dan mohon diijazahkan ilmunya. Smoga pcik di rahmati ALLAH swt hendaknya.

    • Terima kasih pakcikli00.. kerna berkongsi ilmu ini.. izinkan untuk saya mengamalkannya.. kerna sekarang ni saya memiliki hajat yg besar… mohon pakcikli00 dan rakan2 lain yg membaca blog pakcikli00 ni mendoakan moga hajat saya dapat dimakbulkan Allah S.W.T….Terima Kasih semua… semoga Allah merahmati kalian semua…Amin…

  27. khai says:

    Assalamualaikum..
    mohon diijazahkan amalan dalam blog ini..

  28. amy says:

    Assalamualaikum..
    Mohon diijazahkan amalan amalan pak cik..
    Alfatihah shalawat dan salam Rasulullah SAW serta kelg, pak cik dan kaum muslim, trmksh

  29. uzair nayan says:

    Bissmillahirohmanirohim..
    Dengan ini saya terima ilmu ini (dan beberapa ilmu lain dalam laman ini) dengan izin Alloh dan keizinan/keredaan Tuan.
    Mudah-mudahan dengan berkat ilmu ini..Alloh melimpahkan rahmat dan nikmat pada tuan dan mendapat ganjaranya di akhirat kelak.Amin.

  30. ahmad says:

    terima kasih pak cik. minta ijin mengamalkan dan membagi semua amalan doa di web ini. smoga semoga pakcik dirahmati oleh Allah swt. Amin….

  31. emma says:

    salam,,mohon pakcik ijazahkan segala ilmu yg brmanfaat di blog ini pada sy ye…t/kasih. semoga diberkati Allah

  32. Assalamu’alaikum Wr Wb. terima kasih pak cik. minta ijin saya mau mengamalkan dan membagi semua amalan doa ini. smoga semoga pakcik dirahmati oleh Allah swt. Amin….

  33. iswan says:

    Assalamu Alaikum wr.wb salam pakcik, . Mohon izin untuk mengamalkan doa ini, makash wassalam.

  34. Widhi says:

    Assalam’mualaikum Wr.Wb, salam pak cik, saya mohon izin untuk mengamalkan doa ini, terima kasih banyak, semoga pak cik dilimpahkan rahmat oleh Allah SWT, saat ini saya sedang mempunyai hajat mohon doa dari pak cik dan teman teman yang membaca blog pak ciklioo agar hajat saya dimakbulkan oleh Allah SWT, Terima kasih kepada pak cik dan teman-teman, semoga Allah SWT selalu melindungi dan merahmati kita semua, Amiin…, Wasalam.W

  35. Aryani Aris F says:

    Mohon izin untuk mengamalkan dan mhn diizajah

  36. rohana binti ahmad says:

    Salam mohon izin untuk mengamalkan ilmu ini

  37. Mohammad sabiran says:

    assalamu’alaikum
    Syukran wal hamdulillah..
    Dgn rendah diri ku mohon utk membuat salinanya…

  38. Mekyahjr says:

    Salam..pak cik minta izin nak amalkan

  39. Mekyahjr says:

    Pak cik minta izin nak amalkan

  40. aishah says:

    salam pakcik…mohon keizinan utk sy amalkan…dan berharap pada semua yg mmbaca trut mengaminkan utk hajat sy….aminn…

  41. jamal says:

    Assalamualaikum..
    Sblmx sy ucapkan terima kasih ats ilmunya. Semoga bermanfanfaat untuk sy pribadi dan semuanya. Amin.

  42. Rafae says:

    Assalamualaikum

    Mohon izin untuk mengambil ijazah dan mengamalkan ilmu yang disampaikan ini. Terima kasih.

  43. sheripah says:

    Salam ..mohon keizinan untuk mengamalkan ayat ini. Mudahan dengan izin Allah akan dimaklbulkan . Amin.Tkasih

  44. Thira says:

    Assalamualaikum :) terima kasih atas perkongsian ini.

  45. ijat says:

    mohon amalkan ilmu yang disampaikan. Terima kasih

  46. assalammulaikum pak cik sy mohon izin untuk memperknlkan doa ini ….

  47. Assalammualaikum pak cik sy mohon izin untuk mengamlkan doa ini

  48. Ika Hastuti says:

    Assalamu’alaikum warohmatullahiwabarokatuh… Mohon izin mengambil ijazah dan mengamalkan ilmu yg Pak Cik berikan .Jazakillah… Wassalamu’alaikum…

  49. makasih pak, mohon d ijazahi
    saya hndak amalkan ini ..

  50. muhamad safrizal says:

    assalamualaikum,
    saya mohon izin untuk mengambil ijazah dan mengamalkan ilmu yang disampaikan ini
    terima kasih.

  51. amsor says:

    assalamualaikum.
    saya mintak pak mintak izin untuk mengamalkanya pak cik

  52. min0 imran says:

    assalamualaikum…mohon amal kan ilmu ni..terima kasih

  53. arthept says:

    mohon ijazahkan doa2 dalam blog ini sebagai panduan & amalan.

  54. wisnu murti sanjaya says:

    Assalamualaikum wr.wb mohon dapat mengijasakan amalan surat yasin dan dzikir .terimakasih pak cik/ ulama walaikum salam

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s