Bismillah Lima



BISMILLAH 5

1. Bismillahir Rahmanir Rahiim

2. Bismillahish Shaafii

3. Bismillahil Kaafii

4. Bismillahil Mu’aafii

5. Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis sama’i wa huwas samii’un ‘alim

* Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

* Dengan nama Allah Yang Menyembuhkan

* Dengan nama Allah Yang Mencukupkan

* Dengan nama Allah Yang Memberikan kesihatan yang baik

* Dengan nama Allah yang tidak memberi kemudaratan dengan namanya akan sesuatu pun di dunia dan di langit dan Dia Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui

Antara fungsi Bismillah 5 ni:

*penawar bisa diri

*penawar kepada penyakit bisa-bisa tulang

*penawar bisa-bisa badan

*penawar bisa batu merian

*boleh digunakan untuk mengubati sakit yang tidak diketahui puncanya

Cara menggunakan Bismillah 5 :

1.letakkan tangan di tempat yang sakit, tarik nafas, baca Bismillah 5 tujuh kali kmdn tiup tempt tadi, kemudian baru tiup di air; atau

2.kalau tpt sakit tu tak boleh diletakkan tangan krn sakit atau sukar utk meletakkannya, letakkan tangan di anggota lain dengan penumpuan hati dan perasaan bahwa tempat tersebut adalah anggota yang sakit.

Kesan Sampingan:

Dengan mengamalkan Bismillah Enam dan Bismillah Lima akan menyebabkan segala jenis racun menjadi tawar serta tidak mendatangkan mudharat jika terminum. Gelas yang dipegang oleh pengamal Bismillah Enam dan Bismillah Lima akan pecah pecah dengan sendirinya jika kandungannya mengandungi racun.

About these ads

About Sifuli

Bicara tentang makan minum, tidur baring, dan beranak pinak yang membina adat resam untuk kehidupan rohani, jasmani, jiwa dan raga. Diantara weblog Sifuli yang popular adalah seperti berikut: Dukun Asmara bicara tentang beranak pinak. Hipnotis Sifuli bicara tentang tidur baring. Jalan Akhirat bicara tentang adat resam (agama) Doa Ayat dan Zikir untuk rohani jasmani jiwa dan raga. Jika tak suka sekali pun janganlah tinggalkan komentar yang keterlaluan. Kerana segalanya adalah sekadar ilmu pengetahuan. Wasalam.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

275 Responses to Bismillah Lima

  1. mohd zain says:

    saya pernah amalkan bismillah ini. Selain gelas pecsh, tuhan juga mengurniakan gerak rasa yang tajam untuk mengelak termakan benda2 haram/syubhat. Subhanallah.

  2. Murid PTK ﻤﻜﺘﻰ says:

    assalamualaikum ijin mengamalkan semua ilmu yang ada diblog ini salam dari pontianak

  3. zul says:

    assalamualiakum, alhamdulillah mohon idzinkan untuk mengamalkan ayat bismillah lima ini. terima kasih.

  4. Anuar B Mansor says:

    Salam.Mohon izin mangamal ayat ini

  5. Dody says:

    Mohon ijin untuk mengamalkan ayat bismillah lima ini. terimakasih

  6. mohon izin amalkan ayat dan terima kasih banyak.

  7. Aliq says:

    Mohon di izin kan mengamalkan ayat dan doa, terimakasih banyak-banyak

  8. zulherman says:

    mohon izinya untuk mengamalkan bismillah 6 dan bismillah 5
    terimakasih
    Salam

    zulherman

  9. Harifin says:

    Mohon Izin dengan seiklasnya untuk mengamalkan ayat bismillah 6, bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terimakasih dan semoga Allah memberikan ganjaran dan pahala di atas keiklasan anda menyebarkan ilmu ini.

  10. SMS says:

    Salam

    SAya mohon izin download dan amal ayat Bismillah 6 Bismillah 5 dan segala ayat di blog ini Insyaallah. Terima kasih.

  11. siti hajar says:

    mohon keizinan menggunakan dan mengamal ayat bismillah 6 dn Bismillah 5 dari blog ini.Terima kasih

  12. amir says:

    minta izin belajar bismillah lima ini dan terima kasih byk2 moga ALLAH memberi kebaikan dari nya

  13. iwan says:

    assalam….mohon izin atas do’a bismillah 5 agar saya dapat mengmalkannya dengan baik

  14. mohamad rusdi says:

    mohon copy ayat ini dan mengamalkannya terima kasih

  15. teguh sb says:

    Mohon Izin dengan seiklasnya untuk mengamalkan ayat bismillah 6, bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terimakasih dan semoga Allah memberikan ganjaran dan pahala di atas keiklasan anda menyebarkan ilmu ini.

  16. RYahya says:

    Assalamualaikum,
    Mohon copy untuk semua ayat-ayat di blog ini.
    Terima kasih, semoga Allah memberkati atas segala usaha anda dalam menyebarkan ilmu.
    salam persaudaran dari nsw australia.

  17. Siti says:

    Assalam,
    mohon izin saya mengamalkan bismilah 5 dan 6

  18. khairil says:

    Assalamualaikum…

    Minta izin utk amalkan ayat tersebut.
    terima kasih.

  19. mohd shah says:

    minta izin untuk mengamalkan ayat ayat bismillah dan ayat ayat yang ada di laman ini, terima kasih dan semoga allah memberi ganjaran dan pahala di atas keiklasan anda menyebarkan ilmu ini.

  20. Eli Sudjono says:

    Assalamu’ alaikum Wr. Wb
    Izinkan kami untuk mengalamalkan ilmu-ilmu ini

    Wassalam

  21. Roslee Noor says:

    Assalamualaikum!
    Mohon menyalin untuk buat amalan harian untuk keluarga dan sahabat karip.

  22. putri says:

    salam..mohon diizinkan mengambil ayat ini dan ayat2 yg lain didalam laman ini utk di amalkan…
    tq

  23. hamidee says:

    mohon izin mengamalkan ayat tersebut

  24. fairulosmadi othman says:

    assalammualaikum..mohon halalkan dan izin utk amalkan ayat di atas..InsyaAllah..

  25. Zaza says:

    Salam,

    Izin kan saya untok amal kan dan berkongsi ayat tersebut.

  26. suryati says:

    As salam,mohon diizinkan saya mengamalkan bismillah 5 dan 6.semoga tuan yg yg sudi berkongsi e mel ini akan beroleh kejayaan dan keberkatan dunia dan akhirat.Amin……

  27. Izin kan saya untok amal kan dan berkongsi ayat tersebut

  28. Kamilah says:

    Saya mohon izin untuk amalkan ayat dan doa ini.

  29. Abu Bakar Bin Mohamad says:

    Salam dan mohon izin untuk saya mengamalkan ilmu ini.

  30. meor says:

    mohon izin….dihalalkan dunia dan akhirat untuk saya bgi amalkan ilmu ini……terima kasih

  31. moch,nasir says:

    assalamualaikum ijin mengamalkan semua ilmu yang ada diblog ini salam dari Bandung

  32. ocha says:

    Mohon Izin dengan seiklasnya untuk mengamalkan ayat bismillah 6, bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terimakasih dan semoga Allah memberikan ganjaran dan pahala di atas keiklasan anda menyebarkan ilmu ini.

  33. azman says:

    assalammualaikum..mohon halalkan dan izin utk amalkan ayat di atas..InsyaAllah..

  34. marzuki says:

    bismillahirrahmanirrahim,b,millah hish syafi,b,millah hil kafi,bismilla hil mua fi, b,millah hilwafi,bismillah hirabbissama watiwalarth,b,millah hillazi la yadhurrumaas mihisyai ung filarthdhiwala fissamaq wahuwassami ul alim…blh bg tahu sy ape nama ayat ini…….

  35. fiezan says:

    salam..mohon izin utk copy n amalkan ayat2 dr blog ini..terima kasih

  36. hamba allah says:

    minta segala apa yg terkandung di dlm blog ini diizinkan utk download serta diamalkan. insyaallah

  37. ARDY says:

    MOHON IZIN MENGAMALKAN NYA PAK CIK

  38. NOR EMIZA BINTI AMIR NOORDIN says:

    assalammualaikum!

    Bismillahhirohmanirrohim!

    saya mohon untuk amalkan ayat-ayat dan doa didalam blok ini. semoga tuhan memberi rahmat dan keberkatan kepada tuan empunya blok ini…
    wasalam.

  39. zahar says:

    assalamualaikum tuan yang empunya ilmu,
    izinkan dan halalkan ilmu yang baik ini untuk hamba amalkan demi kebaikan diri,keluarga dan hamba lain yang memerlukan.
    semoga tuan beroleh nikmat daripadaNya jua.
    terima kasih

  40. muhammad says:

    mitak izin diamalkan… pnah sy amal, tp kaifiyat menggunakan mungkin salah… syukran.

  41. mya says:

    Assalamualaikum

    Izinkan sy download dan amalkan dan kongsi ayat tersebut…

    terima kasih…

  42. matzul says:

    Mohon Izin dengan seiklasnya untuk mengamalkan ayat bismillah 6, bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terimakasih dan semoga Allah memberikan ganjaran dan pahala di atas keiklasan anda menyebarkan ilmu ini.

  43. saadi bin basri says:

    mohon izin untuk mengamalkan dan menyebarkan ayat ini .. wassalam

  44. illa says:

    assalamualaikum

    Tuan,

    minta izin utk mengamalkan segala zikir dan doa dlm blog ini

    terima kasih

  45. lockman masaot says:

    assalam mualaikum,mohon izin untuk saya amalkan doa dalam halaman ini, semoga keikhlasan sdra berkongsi ilmu mendapat ganjaran daripada Allah

  46. cgina says:

    assalammualaikum..mohon halalkan dan izin utk amalkan ayat di atas..InsyaAllah..

  47. Wan says:

    Salam, mohon keizinan tuan utk berkongsi ilmu yg disampaikan.

  48. kangsani says:

    mohon kpd tuan punya blog ini utk kami dpt mengamalkan semua yg berfaedah..semoga hasil maksud yg baik..aamiiin

  49. Zahir says:

    Assalamualaikum

    Tuan, minta izin utk mengamalkan segala zikir dan doa dlm blog ini, terima kasih.

    Harap dapat tuan bantu, macammana nak mengamalkan ayat bismillah 6 dan bismillah 5.

  50. kina says:

    terima kasih kerana berkongsi ilmu

  51. roslida says:

    terima kasih di atas perkongsian ilmu ini..semoga orang yg memberi ilmu ini dirahmati Allah selalu..izinkan mengambil ayat ini..terima kasih..

  52. joey says:

    mohon izin ayat bismillah 5

  53. AisyahHumairaa says:

    salam..mohon izin untuk cetak doa bismillah 5 dan 6..
    dan semua doa2 yang ada dlm blog ini..
    semoga Allah merahmati anda dan semua umat islam..
    terima kasih banyak2 kerana berkongsi ilmu yg sangat berguna ini..
    wassalam..

  54. SHAH says:

    MOHON IZIN UNTUK MENGAMALKAN SEMUA AYAT DALAM BLOG INI. tERIMA KASIH.

  55. intanlaila says:

    Assalamualaikum,
    Terima kasih brkongsi ilmu,
    mg Allah memberkati semua

  56. Mintak izin untuk menghafal dan menyalin , dan hanyalah untuk mempelajari dan disampaikan.

  57. THORN says:

    HARAP DIIZINIKAN UNTUK MENGHAFAL DAN MENYALIN AYAT TERSEBUT..DAN DIKONGSI DENGAN TEMAN-TEMAN SEMUA..

  58. othman says:

    assalamualaikum tuan/puan,

    Memohonkan keizinan untuk saya mendownload dan mengamalkan ilmu yang baik ini bagi kebaikan bersama. Semoga tuan dan puan yang berusaha beroleh pahala serta ganjaran setimpal dari Allah SWT jua.

    Terima kasih. Wassalam.

  59. ZURAIDA says:

    pia

    che ida berkata

    saya ingin minyak izin untuk menyalin ayat2 yang terdapat dalam blog ini . moga kita sama -sama mendapat keberakatan dari NYA.

  60. ghazali Alsagoff says:

    MOHON di amalkan ayat tersebut..hanya anna menambahkan yang tertinggal tu.”.bismillah hil Waafie..”

    mohon maaf kalu menlanggar atur cara.

    wasallam

    sghaz_57@yahoo.com

  61. hasibah says:

    salam, minta izin download ilmu dalam blog ini dan mengamalkannya..terima kasih

  62. Mg says:

    assalammualaikum, mohon izin tuan utk berkongsi ilmu yg disampaikan.

  63. nurwanto says:

    assalamualaikum minta izin untuk mengamalkan.agar saya dapat mengobati orang dg izin ALLAH

  64. diyana says:

    assalamualaikum… mohon kebenaran tuan untuk mengamalkan ayat-ayat yang terdapat dalam blog ini,terima kasih,mudah-mudahan Allah SAW sahaja yang dapat membalas segala kebaikannya.

  65. badai says:

    mohon ijin tuk saya amalkan ya mas……….

  66. awi says:

    saya minta izin untok menyalin dan menghafal kan nya,semoga sekelian di rahmati Allah dan salam persaudaraan.

  67. Sobri says:

    Mohon izinkan untuk mengamal semua Ayat dalam setiap Blog terimakasih

  68. Ratna (Bukan nama sebenar) says:

    mintak izin untuk menghafal dan download yea…syukran

  69. amiey says:

    Assalamualaikum…mohon keizinan utk mengamal ayat ini n ayat2 yg lain dlm blog tuan. terima kasih. Semoga Allah merahmati Tuan.

  70. DMZ says:

    assalammaulaikum, doa yang baik

  71. kamarul says:

    KAMARUL

    Mohon izinya untuk mengamalkan bismillah 6 dan bismillah 5
    terimakasih
    Salam

  72. Mohon di izinkan dan di izazahkan untuk dan dalam mengamalkan ilmu dalam blok tuan. Semuga tuan dan keluarga di cucuri rahmat dan di murahkan rezeki setiap masa. Amin.

  73. zack says:

    Salam.
    moga diizinkan mengamalkan ayat Bismillah lima ini

  74. Zamri says:

    Salam,
    Terima kasih berbanyak atas ilmu yang dipaparkan. Mohon izin untuk ana mengamalkan segala ilmu yang ada dalam blog ini, dalam kehidupan seharian.

  75. jun says:

    saya mohon izin untuk amalkan bismillah ini untuk diri sendiri dan mereka yang hampir dgn saya.

  76. TRISNI says:

    SALAM , IZINKAN SAYA AMALKAN AYAT DALAM LAMAN I NI DAN HARAP DIHALALKAN APA YANG TELAH SAYA COPY SEBAGAI RUJUKAN PERIBADI

  77. sue says:

    assalamualaikum, mintak keizinan untuk mengambil surah untuk hafalan harian…

  78. Johara says:

    mohon izin kesemua ayat bismilla kerana selama ini saya tercari alhamdulilah dapat jugak romanise lagi.amin mudahan anda diberkati allah

  79. mdsalimi says:

    MOHON IZIN UNTUK MENGAMALKAN SEMUA AYAT DALAM BLOG INI. tERIMA KASIH

  80. salim salam says:

    salam.pakcik.saya ingin bertanya,,tetapi soalan ini tidak berkaitan dengan bismillah 5 ini..saya ingin bertanya berkenaan zikir.saya mohon pakcik jwb pertanyaan saya tanpa paksaan.saya amat ingin mengetahui bagaimanakah bacaan (syirullah)??

  81. shah says:

    Assalamualaikum… sy ingin memohon keizinan untuk mengambil serta mengamalkan semua ayat serta doa-doa didalam blog ini.
    terima kasih..

  82. eka says:

    mohon izin menyalin dan menghafal semua ayat diblog ini

  83. zaidi says:

    zaidi,

    assalammualaikum..mohon halalkan dan izin utk amalkan ayat di atas..InsyaAllah

  84. Ruhayati binti Nordin says:

    salam keizinan Mu ya Allah kupohon untuk menjadi hambaMu yang berbahagia didunia dan diakhirat. Terimakasih atas hidayahMu dan kepada umat yang memanjangkan ilmuMu

  85. delimanilam says:

    mohon izin penggunaan ayat untuk amalan dan pengubatan.

  86. Ramlah says:

    As salam,mohon diizinkan saya mengamalkan bismillah 5 dan 6.semoga tuan yg yg sudi berkongsi e mel ini akan beroleh kejayaan dan keberkatan dunia dan akhirat.Amin……

  87. Raka says:

    Mohon izinnya tuk menimba ilmu dari blog sodara ini.jajakumulloh hoerun kasiro.

  88. Fatimah says:

    Tuan,

    Assalamualaikum,
    Mohon izin untuk menggunakan segala doa dan wirid dalam blog ini. Sekian, terima kasih.

  89. mohon izin untuk mengamalkan do’ni. fitri tranjung

  90. meon says:

    Alhamdulillah, dalam blog saudara telah memberikan banyak ilmu kepada saya. Terima kasih mohon izin untuk menyalin doa2nya. terima kasih.

  91. innaz says:

    inna

    Mohon izin untuk mengamalkan ayat bismillah 5, semoga mendapat keberkatan dunia dan akhirat. Amin….

  92. zol hashim says:

    izin kan saya mengguna ayat ni. keperluan untuk sekeluarga. terimakasih.

  93. Dayang noryta abang yak says:

    assalamualaikum…mohon keizinan link info.syukran.

  94. ochim says:

    Qobiltu bismillah 6 dn 5,mohon
    Izin mengamalkan mbah

  95. rezalman88 says:

    terima kasih atas infonya,dan saya mintak izin ilmunya di amalankan…

  96. melur says:

    assalam..
    mohon izin tuk amalkan ayat bismillah 5,6 dan 7

  97. sundhee says:

    izinkan tuk mengamalkan ya

  98. Kedai Runcit says:

    As salam, izin share… tq

  99. ku says:

    mohon izin sahabat

  100. izinkan saya untuk mengamalkan bismillah lima Tuan yang sudi berkongsi, terima kasih.

  101. Nurhana Jasni says:

    assalamualaikum..mohon diizinkan saya mengamalkan bismillah 5& 6..dan menyalin..semoga tuan yang sudi berkongsi bahagia dunia & akhirat

  102. Khairuddin says:

    Memohon halalkn untuk memgunakan bismillah lima & enam ne untk kegunaan harian.

    Brunei.deen

  103. wan says:

    minta izin untuk mempelajari dan mengamalkan ayat2 bismilah 5 dan bismilah 6.

  104. mya says:

    saya minta izin ambil ayat nie, ribuan terima kasih diucapkan. ini kerana sya sedang mengalami sakit tulang yg tidak sembuh. thanks so lot.

  105. ahmadz says:

    mohon ijin mengamalkan

  106. komeng says:

    assalamualaikum..izinkan saya amalkan ilmu ini..

  107. orchid says:

    minta keizinan utk copy, menyimpan dan berkongsi ilmu dari blog ini. Terima kasih, mudah-mudahan tuan mendapat keberkatan dari ALLAH SWT

  108. nur says:

    izinkan saya amalkan ayat ini.masih

  109. atuk says:

    salam sejahtera tn..izin saya mengamal doa ini

  110. Mahanes says:

    Alhamdulillah mohon juga berkongsi dan izin amalkan ayat ini dan doakan hamba agar berkat dgn amalannya dunia akhirat

  111. syukran jazaakaLLAH moga Allah memberkati kita dgn amalan yg baik

  112. abas says:

    mohon diawalin dengan salawat ya!!!!!bismilah itu ilmu yg netral bagaiman pengunanya!!!slam abdul soheh dan kaya’alin

  113. hairuden.com says:

    tk. Dapat sy melihat ayat yg betul.bagus bacaan ini untuk diamalkan

  114. Shahril says:

    assalamualaikum..mohon keizinan utk mengamalkan bismillah 5 ini.terima kasih

  115. firdaus says:

    mkinta izin untuk mengamalkan segala ilmu di blog ini

  116. Norainah HK says:

    Alhamdulillah, dengan mudah saya memperolehi bismillah 5 ini disini, syukran. Izinkan saya untuk mengamalkannya, mudah2an Allah memberkati amalan yang baik ini…

  117. mohd asri farid says:

    asalamualaikum…
    tuan,
    sy sgt tertarik isi kandungan ayat ini..
    kalau tuan tidak keberatan sy ingin mengambil ayat2 ini utk sy amalkan…

  118. aimy says:

    Assalam..mohon izin share dan amalkan segala ilmu dlm blog ini..trima kasih

  119. ahmad reson says:

    Assalammu’alakum ,,mohonm izin mengamalkan doa tersebut…

  120. zuhal says:

    salam, minta izin download dan amalkan ilmu ini. tk

  121. Ahmad reson .A.E says:

    assallammu’alaikum.wr.wb mohon izin untuk mengamalkan semua ilmu yang di blog ini,,

  122. melati says:

    Izinkan saya menumpang ilmunya..

  123. Musa says:

    assalamualaikum

    Tuan,

    mkinta izin untuk mengamalkan segala ilmu di blog ini

  124. mie says:

    Mohon Izin dengan seiklasnya untuk mengamalkan ayat bismillah 6, bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terimakasih dan semoga Allah memberikan ganjaran dan pahala di atas keiklasan anda menyebarkan ilmu ini.

  125. amir says:

    mintak izin untuk mengamal segala ilmu dari anda

  126. Rabunah bt Othman says:

    Terima kasih . Izinkan saya copy dan share doa-doa ini dengan orang lain.

  127. latif says:

    minta izin untuk amalkan.

  128. Rosli Musa says:

    Salam,

    Mohon izin saya dan keluraga mencetak dam mengamalkan ayat-ayat ini, mudah-mudahan Allah SWT merahmati kita semua..Ameen.

    Rosli Musa

  129. sarina sidek says:

    salam…mohon izin untuk mengamalkan segala ilmu yang bermanfaat diblog ini…semoga Allah merahmati kita ke jalan yang benar dengan segala amalan yang baik..

  130. Wan mustama says:

    TK. Mohon izin mengamal dan mengedarkan di FB..

  131. Aby says:

    Semoga tuhan melimpahkan rahmatnya kepada yang telah menyebarkan ilmunya,maha suci Allah yg telah mengaruniakan ilmu kepada hambanya yg saleh

  132. fadhil says:

    salam.. mohon mengamalkan ayat ini …. untuk kebaikan umat islam….

  133. Novia says:

    Assalamu’alaikum wr wb

    Mohon ijin serta keikhlasan saudara untukdapat mengamalkan do’a dan mengambil ilmu dr blog ini do’a fi do’a semoga Allah SWT melimpahkan curahan Rahmat atas Keikhlasan saudara dalam menyebarkan kebaikan Karena Allah dan RasulNya…….harapkan KeridhoanNya. Amin ya rabbal alamin

  134. kribd says:

    assalammualaikum!

    Bismillahhirohmanirrohim!

    Bahawasanya saya dengan ini mohon izin dari tuan untuk mengamalkan ayat2 yang tuan tulis dalam blog ini…mohon halal walaupon sepatah ayat dari dunia dan akhirat….amin wassalamm..

  135. redzuan says:

    mohon izin ambil ayat ini.terima kasih

  136. Assalammualaikum w.r.t.Mohon dan izinkan saya menggunakan serta mengamalkan segala doa,zikir serta ilmu yang dimuatkan dalam paparan ini.Terima kasih.

  137. Email add yang pertama silap.Yang kali kedua ini betul.maaf.

  138. nurul says:

    mohon keizinan untuk membenarkn saya mengamalkn segala yg ada diblog ini

  139. rahim says:

    Assalammu’alaikum w..w.. mohon izin dengan ikhlas untuk mengamalkan ayat Bismillah 6 dan Bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terima kasih dan semoga Allah memberikan amal dan pahala diatas keikhlasan pak cik menyebarkan ilmu ini. Waslm….

  140. azami says:

    mohon izin diamalkan

  141. ijan says:

    Assalammu’alaikum w..w.. mohon izin dengan ikhlas untuk mengamalkan ayat Bismillah 6 dan Bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terima kasih dan semoga Allah memberikan amal dan pahala diatas keikhlasan pak cik menyebarkan ilmu ini. Waslm….

  142. ahmad safei says:

    Assalammu’alaikum w..w.. mohon izin dengan ikhlas untuk mengamalkan ayat Bismillah 6 dan Bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terima kasih dan semoga Allah memberikan amal dan pahala diatas keikhlasan pak cik menyebarkan ilmu ini. Waslm….

  143. cempaka says:

    assalamualaikum…
    saya mintak izin dari en/cik/puan untuk copy ayat ini…segala budi baik hanya allah sahaja yg dpt membalasnyer…

  144. Faridah Hamba Allah says:

    Assalamualaikun, saya memohon izin untuk mengamalkan Bismillah 5, Assalam.

  145. Muslimah says:

    Assalamu’alaikum, Alhamdullilah,memohon izin dengan ikhlas untuk mengamalkan segala ayat di blog ini. Terima kasih.
    Semoga Allah memberikan amal dan pahala diatas keikhlasan pak cik menyebarkan ilmu ini.ameen

  146. zila says:

    Assalamualaikum..mohon keizinan utk copy serta mengamalkan ayat Bismillah 5 dan Bismillah 6 serta segala ayat yg ada dlm blog ini.Terima kasih..wslm

  147. Samiah bt Ahmed says:

    As Salam, saya mohon dihalalkan untuk mengamalkan Bismillah 5.Terima kasih

  148. nurhafizzah says:

    salam
    mohon izin utk copy ayat bismillah 5 ini. terima kasih

  149. muksin says:

    Ass.Wr.Wb. Mohon Ijin untuk mengamalkan dan mengijazahkan Bismillah 5,6 dan 7 terima kasih pak Kyai

  150. martin says:

    mohon cara mengamalkannya bgmn….

  151. azin says:

    azin
    Assalamualaikum, mohon izin mengamalkan ayat-ayat yg terdapat di blog ini, terima kasih.

  152. zainah says:

    Terima kasih krn, memuatkan ayat2 ini. Mohon izin utk mengamalkannya. Muga sama2 memperolehi keberkatannya.

  153. waletwawan says:

    mohon izin untuk mengamal ayat ini

  154. harlida says:

    minta kongsi doa utk panduan hidup

  155. Agus rustiawan says:

    Mohon izin untuk ngamalin’ea
    Klw bolh tanya gie mana cara’nya ngamalin’nya pha setiap sholat 5 waktu baca 1x pha 3x
    Mohon jawaban’ya

  156. Noorshearan bin Mohamed says:

    Assalamualaikum, Saya bersyukur ke hadrat Allah kerana menemukan saya dengan pengetahuan ini. Saya mohon tuan mengizinkan saya mengamalkannya.

  157. ajun says:

    Assalamu’alaikum, Alhamdullilah,memohon izin dengan ikhlas untuk mengamalkan segala ayat di blog ini. Terima kasih.

  158. m. aspan says:

    assalamualaikum wr. wb …… mohon izin untuk mengamalkan segala doa dan ayat yang ada di blog ini semoga menjadi amal ibadah…. taqobalallahu minna wa minkum
    wassalam ….

  159. MAZURA BINTI MUSTAFFA says:

    Assalamualaikum …saya memohon izin dengan ikhlas untuk mengamalkan Bismillah 5 dan Bismillah 6. Semoga Allah swt membalas jasa dan budi baik baik memberikan kami ayat2 suci ini…amin. terima kasih sekali lagi…

  160. fazlee says:

    Izinkansaya mengamalkan bismillah lima ini..22

  161. Norhanizah Ahmad says:

    As’kum , saya mohon izin untuk amalkan bismillah lima dan juga ayat-ayat dalam blog ini. semuga saya dapt amal untuk untuk yang baik.

  162. zul says:

    mohon amal

  163. affendi says:

    izinkan saya mengamal bismillah ini

  164. nik says:

    assalamualaikum,

    mohon untuk menggunakan dan mengamalkan ayat ini dan mana2 ayat yg ada di dalam blog ini..insyaAllah..dan terima kasih.

  165. Mummywani says:

    Assalamualaikum. Mohon izin mengamalkan bismillah lima ini. terima kasih.

  166. akmal says:

    Salam….mohon tuan izinkan sy amalkan ayat ini…terima kasih

  167. santri says:

    assalam…. tuan
    hambe mintak izinye, nak mengamlken ape yg ade di blog ni ye.
    semoge tuan sllu dlm naungan allah swt.
    terime kasih.

  168. Assalamualaikum… izinkan saya untuk mengamalkan ayat ini.
    Terima kasih.

  169. sharifah says:

    assalamualaikum…mohon keizinan saya mengamal ayat ini. terima kasih.

  170. Mahyudin says:

    Assalamualaikum… maaf minta dihalalkan, saya dah menggunakan doa ini dan sampaikan kepada kawan2. Ni baru nak minta izin. Harap halalkan… ya

  171. iezza says:

    Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..izinkan sy berkongsi doa ini..semoga segala amalan baik di Berkati Allah..aminn..Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh..

  172. Atilia says:

    Assallamualaikum wbkt.. Saya juga memohon keizinan untuk mengamalkan segala ilmu yang saya perolehi dari blog ini. Terima kasih….

  173. tarmezy says:

    Mohon Izin dengan seiklasnya untuk mengamalkan ayat bismillah 6, bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terima kasih dan semoga Allah memberikan ganjaran dan pahala di atas keiklasan anda menyebarkan ilmu ini.

  174. am says:

    mohon copy ayat ini dan mengamalkannya terima kasih

  175. Rosiah binti Ali Othman says:

    Terima kasih memaparkan ayat ini dan mohon izin dan restu untuk terus mengamalkan semua ayat dan doa yang dipaparkan.

  176. siti says:

    mohon izikan amalkan ayat ini

  177. khatijah binti ismail says:

    Assalammualaikum. Izinkan saya mengamalkan bismillah 5 ini.

  178. marini says:

    Mohon di izinkan mengamalkan bismillah 5 dan bismillah 6

  179. marini says:

    Mohon di izinkan mengamalkan bismillah 5 dan bismillah 6 salam dari aceh

  180. asrul says:

    mohon izin untuk copy dan mengamalkan doa ini..terima kasih

  181. marini says:

    Asalam mualaikum Wr.Wb

    Saya mohon izin agar bisa mengamalkan Bismillah 5 dan Bismillah 6

    Terimakasi
    Salam dari aceh

  182. Luthfi says:

    Ass.WW. Mohon ijazah dan ijin untuk mengamalkan seluruh Doa2 yang ada di blog ini. Terima kasih. Wass. WW

  183. syamsidar says:

    Aslm.wr.wb. Mohon Restu memblog do’a Bismillah Lima untuk sy amalkan..
    Trim’s
    Salam MAKASSAR

  184. Azrie says:

    Assalamualaikum..
    Mohon izinkan sy mengamalkan bismillah 5 ne..

  185. saiful says:

    Saya mohon izin amal ayat ini

  186. yayan says:

    maaf,kata guru saya ini bismilah 4

  187. puteri melur says:

    mohon amal semua ayat2 yg diberi

  188. Asm, mohon izin untuk copy dan amal doa, zikir dan selawat dalam blog ini

  189. Braber emi says:

    Salam sahabat..sya minta izin untuk mggunakan sgala zikir n petua yang ada di blog sahabat ini..hanya Allah shaja yang dpt mmbalas jasa baik sahabat kerna dpt berkongsi ilmu yang sgt2 berguna ini.tqvm

  190. adha says:

    Moon diizinkan untuk mgamal ayat ini

  191. Saipallizam says:

    mohon keizinan untuk menyalin dan mengamalkan ilmu yang ada dalam blog ini. tqsm . semoga Allah mencucuri rahmatnya pada anda. Amin

  192. as saudrku,dng sgenab hati yg rndah.mohon izin atas sgla ayat2 ALLAH yg saudra crahk,di dlm blog saudra,agar sudi kranya bisa saya amalkn tuk kebaikan.smga dgn saudra curahkan ayat2 ne,kmi yg tdak tou,sudah tou.semoga ALLAH SWT membalas atas smua kebaikan yg saudra lakukan.
    AMIN YA ALLAH.
    ALLAHU AKBAR 3X…
    MAQBUL FURKAN.ACEH BIREUEN…

  193. adi says:

    mohon keizinan untuk mengamalkan ilmu yg ada di blog ini ya…

  194. mohd yusman b ahmad says:

    ASALAMUALLAIKUM IZINKAN SAYA MENGAMALKAN AYAT BISMILLAH 5 DLM BLOCK INI.

  195. muhd says:

    Salam bro, saya mohon dan meminta izin untok mengamal bismillah 5, 6 dan bismillah 7. Terimakasih banyak banyak..

  196. norsham says:

    salam pakcikloo,minta izin untuk mempelajari dan mengamal segala ilmu yang diturunkan di dalam blog ini…semoga pakcikloo mendapat keberkatan dari Allah……sekian

    • muksin says:

      ASSALAMUALAIKUM IZINKAN SAYA MENGAMALKAN AYAT BISMILLAH DALAM BLOCK INI. dan ayat2 Allah serta Doa yang lainnya. Semoga kebaikannya diridhoi olehNYA. Amin

  197. Syafiq says:

    mohon izin amalkan ayat dan terima kasih banyak.

  198. ROSLAN HASAN says:

    ASSALAMUALAIKUM IZINKAN SAYA MENGAMALKAN MENYALIN AYAT BISMILLAH DALAM BLOCK INI. dan ayat2 Allah serta Doa yang lainnya. Semoga kebaikannya diridhoi olehNYA disetiap kebaikan kami amalkan. Amin Amin ALLAHUMA Amin

  199. salam, saya mohon keizinan untuk mengamalkan dan menyalin ayat2 BISMILLAH di dlm blok ini. Serta lain2 ayat yg terkandung di dlm blok ini. semuga saya mendapat petunjuk dan hidayah serta kebaikan yg kami amalkan sekeluarga.Amin

  200. dadang suhardiman says:

    ,salamsaya mohon ijin untuk menyalin dan untuk mengamalkannya

  201. amanboy says:

    mohon izin menggunakan doa-doa dlam blog ini

  202. mohd edwin says:

    mohon keizinan untuk mengamal ayat ini untuk kebaikan.Insyallah Amin.

  203. Ahmad says:

    mohon izin untuk mengamalkan ayat dan doa yang ada dalam blog tuan untuk di jadikan amalan

  204. Nana says:

    Assalamualaikum, mohon izin untuk mengamalkan doa doa didalam blog ini. Terima Kasih

  205. Jawahara says:

    Assalam.. Mohon keizinan untuk mengamalkan ayat -ayat di blog ini untuk kebaikan, Insyallah, Amin.

  206. Dede says:

    assalammualikum,
    mohon di izinkan untuk mengamalkan ayat ayat di blog ini,

  207. yusuf says:

    Assalam.. Mohon keizinan untuk mengamalkan ayat -ayat di blog ini untuk kebaikan, Insyallah, Amin.

  208. haniffah says:

    Mohon izin mengamalkn ayat ini

  209. Nafisah binti Husain says:

    Assalamualaikum……Mohon keizinan untuk mengamalkan ayat ayat BISMILLAH 5 dan seterusnya artikel berkaitan di dalam blok ini untuk kegunaan diri dan keluarga semoga mendapat petunjuk dan hidayah serta kebaiakan yang kami amalkan dari ayat ini… Amin

  210. Mustaqim says:

    Mohon izin untuk amal doa2 di dalam blog ini…..terima kasih

  211. samsuriani says:

    As Salam, saya mohon dihalalkan untuk mengamalkan Bismillah 5 dan 6Terima kasih

  212. imam says:

    Assalamu’alaikum, mohon doa restunya dan halalkan untuk mengamalkan bismillah 5 dan 6, jazakumullah khairan katsira

  213. rashidi ahmad says:

    As Salam saya mohon izin utk mengamalkanye bismillah 5

  214. Hamba Allah says:

    assalamualaikum.. mohon izin untuk manfaatkan ilmu dalam blog ini untuk kegunaan kehidupan harian dan menyebarkan pada mereka yang dalam kesusahan.

  215. Hamzan says:

    mohon copy ayat ini dan mengamalkannya terima kasih

  216. robani says:

    saya mohon izin untuk mengamalkan nya…

  217. SISWANTO says:

    Assalammualaikum..Ya Hamba Allah yang Berhati Mulia, Bismillahi Rohman Nirohim izinkan Hamba untuk Membaca dan Mengamalkan Do’a ini, Amin…..,

  218. darmius anwar says:

    yus sy mhn izin untuk mengkopy serta mengamalkan bismillah lima

  219. Mohon izin mengamalkan bismillah lima ini…..terima kasih..

  220. maya says:

    isikan saya untuk mengamalkan bismillah 5 ini. Terima kasih.

  221. Have you ever thought about adding a little bit more than just your articles?
    I mean, what you say is valuable and everything. But think of if you added some great
    photos or videos to give your posts more, “pop”! Your content is excellent but with images and
    videos, this blog could certainly be one of the most beneficial
    in its niche. Fantastic blog!

  222. salman mari says:

    izinkan sye mengamalkannya semoga tuhan sentiase mengabulkan amin

  223. Zaidi says:

    Salam,

    Mohon diizinkan utk mengamalkan semoga ganjaran Allah diberikan kepada tuan

    Terima Kasih

  224. manap mustafa says:

    mohon izin saya amalkan bismillah lima ini….

  225. Yunos Osman says:

    Assalamualaikum. Mohon izin amalkan ayat bismillah 5 ini. Terima kasih.

  226. Azizi bin Mohd Idris says:

    Izinkan saya mengamalkan untuk diri saya dan keluarga….terima kasih pada tuan..hanya Allah sahaja dapat membalas budi tuan penerbit.

  227. Hani says:

    Salam

    SAya mohon izin download dan amal ayat Bismillah 6 Bismillah 5 dan segala ayat di blog ini Insyaallah. Terima kasih.

  228. HALIMI BIN KASDI says:

    ASSALAMUALAIKUM, MOHON IZIN MENGAMALKAN APA YANG TERTERA DALAM BLOG TUAN

  229. anuar says:

    terimakasih. mohon amalkanya

  230. daud 2736 says:

    Salam.. saya dgn rendah diri mohon izin utk mengamalkan segala ilmu dan doa2 yg ada di dlm blok tuan..terima kasih..

  231. hashim mat min says:

    izin kan saya guno ayat 5 untuk mengubati diri dan orang lain,tq

  232. zoel says:

    Assalamualaikum,
    Terima kasih brbagi ilmu,
    mg Allah membalas kebaikan hambanya

  233. Ramdan Hasim Munthe says:

    Assalaamualaikum w.w.Mohon izin mengamalkan segala ilmu dan doa2 di dalam blok tuan ..trima kasih. Salam dari MEDAN

  234. helmi says:

    assalamualaikum…ijin mengamalkan amin

  235. azizahtamby says:

    IZIN SAYA MENGAMBIL DOA BISMILAH LIMA INI

  236. azizahtamby says:

    untuk penjagaan diri

  237. Erman Hnf says:

    Assalamualaikum, mohon keizinan mengamal segala ilmu yang dikongsikan di ruangan ini..

  238. rizal says:

    Terima Kasih kerana berkongsi Bismillah 5 ini untuk pengamalan.Ijazahkan kepada semua pengunjung yg minta digunakan untuk peramalan semoga tuan dibawah lindungi allah hendaknya.amin…..

  239. Luxman Akim says:

    Saya minta penjelasan sedikit plus revisi kalimat pada point 5 :

    5. Bismillahil ladzhi laa ya dhurru ma’as mihi syai un fil ardhi wala fis sama’i wa huwas samii’un ‘alim

    Terlihat di dalam tulisan arabnya, pada bagian terakhir harusnya di baca : “Samii’ul ‘alim”, tapi pada point 5 yang anda tulis diatas “samii’un ‘alim”.. mohon untuk di revisi, jangan sampai banyak yang mengamalkan tapi salah baca pada point 5 seperti yang anda tulis.. bukannya dalam membaca al-quran itu beda bacaan beda arti ??… mohon penjelasannya…

    maaf bukannya saya sok tahu…
    thanks..

  240. angger says:

    mohon izin download dan mengamalkan

  241. Rahnijek says:

    assalamualaikum..mohon izin untuk mengamalkan ayat ini…semoga allah merahmati…amin

  242. hermanto says:

    asww. mhn izin pengamalan ragam-ragam bismilah dan berbagai amalan berfaedah dari blok ini…trmksh.

  243. Mahayudin Siraj says:

    Assalamualaikum…
    Mohon diizinkan utk mengamalkan ayat bismillah 5 serta doa2 tertera diblog tuan. . .

    TERIMA KASIH

  244. muhammad rahman mohamad says:

    Minta izin untuk diamalkan, isteri saya koma selama enam bulan, bagaimana cara untuk amalkan ayat ini.

  245. nur solehah says:

    Minta izin halal ilmu ni ya..minta copy

  246. wan says:

    Assalammu’alaikum..mohon izin dengan ikhlas untuk mengamalkan ayat Bismillah 6 dan Bismillah 5 dan segala ayat di blog ini. Terima kasih dan semoga Allah memberikan amal dan pahala diatas keikhlasan pak cik menyebarkan ilmu ini. Waslm….

  247. SAHARIAH ABDOL RAHIM says:

    ASSALAMUALAIKUM.. SAYA MOHON DI IZINKAN MENGAMALKAN AYAT DAN MENCETAK AYAT INI UTUK KEGUNAAN SAYA.. TERIMA KASIH

  248. Mohd Razali says:

    as salam…
    saya mohon keizinan daripada Tuan pemilik blog ini untuk mengamalkan semua ilmu dan doa doa yang ada tercatit dalam blok Tuan. terima kasih semuga Tuan beroleh rahmat dan keredhaan dari Allah swt.

  249. ismail says:

    Salam.. mohon izin utk mengamalkan apa jua yg tertera dalam blog tuan. Terima kasih.

  250. Rusly says:

    assalamualaikum … saya mohon izin agar mengamal ayat bismilah ini.

  251. ramli says:

    assalamualaikum, mohon izin mengamalkan doa doa yang ada dalam blog ini

  252. Nufisa says:

    Alhamdulillah.. Satu jalan dalam merawat dan melindungi diri… Mohon izin dan didoakan agar sentiasa sihat/kuat sepanjang perjalanan hidup menjadi khlifah Allah..

  253. sazali says:

    mohon izin untuk amalkan bismillah lima

  254. NOORIZAN says:

    mintak kongsi n AMAL ilmu ini… terima kasih

  255. rosyita says:

    Mohon izin tuan empunya ilmu untuk mengamalkan zikir ini.

  256. wani says:

    mohon izin mengamalkan ayat dalam blog ini..

  257. w.m. amin w.m. isa says:

    assalamualaikum,, saya juga ingin memohon keizinan tuan untuk mengamalkan bismillah 6 dan bismiilah 5. diharap tuan akan halalkan segala ilmu ini untuk saya jadikan amalan. wassalam.

  258. shahruddin kadir says:

    Tahniah dan terima kasih, mohon untuk di amalkan dan dilekatkan dipapan siar disurau untuk tatapan ramai.

  259. Zul MA says:

    Izin kan saya menyalin ayat ni

  260. maulana says:

    MOHON IZIN MENGAMALKAN NYA PAK CIK

  261. maulana says:

    ijin mengmalakn pak cik. salam

  262. bintaran55111 says:

    Assalamualaikum. Mohon izin mempelajari dan mengamalkan isi “Doa ayat dan Zikir”. Terima kasih. Wass.

  263. kormesem says:

    assalamu’alaikum.saya mohon ijazahnya tuk mengamalkannya.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s